Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan kérjem meg finoman,...

Hogyan kérjem meg finoman, hogy ne ölelgessen és puszilgasson folyton?

Figyelt kérdés

Tudom sokan azt gondolják inkabb örüljek, hogy nekem kedves és aranyos anyósom van, de egy kicsit túlzásnak érzem, amit csinál. Nálunk otthon nagyon nem volt divat az érintkezés semmilyen szinten.Úgy nöttem fel, hogy sose kaptam ölelést, puszit vagy akár egy simogatást se.(Legalábbis nem emlékszem rá) Olyan is volt, hogy az utcán véletlenül sétálás közben hozzáért a kezem anyukám kezéhez és rám szólt.Jó a kapcsolatom a szüleimmel, nem hiszem, hogy lelkileg megviselt volna ez, de ez vált számomra normálissá.Egyszerűen gyűlölöm, ha hozzám érnek, szinte fizikailag fáj, csak a páromtól esik jól.

Az anyukáját nagyon szeretem és tudom, hogy náluk ez a szokás mégis zavar, hogy csak úgy minden ok nélkül megpuszil vagy megölel.Pl.családi ebéden vagyunk csak úgy odajön és megölel.Néha hosszú percekig, és sokszor ad puszit a homlokomra vagy az arcomra.

Nem tudom leírni, hogy pontosan miért van ez, de nagyon rosszul érzem ilyenkor magam.Ez nem neki szól, mert a barátnőimtől se szeretem, ha mondjuk egy hosszabb találkozás után a nyakamba ugranak, akkor is ezt érzem, hogy nem esik jól. Szerencsére ritkán csinálják és alapból tudják, hogy nem szeretem az érintkezést.

De a párom anyukájának csak nem mondhatom, hogy ne csinálja, mert rosszul esik. Szerintem a szeretet máshogy is ki lehet mutatni, de ő ilyen tipus.

Mondjuk, ha nem lennék ilyen zárkózott(?) akkor sem biztos, hogy normálisnak tartanám az óránként 3-4 puszi és 5-6 ölelés dózist, de így meg főleg nem.

Hogyan lehetne ezt finoman megbeszélni vele, ha nagyon érzékeny és semmiképp sem szeretném megbántani?

2017. jún. 3. 10:25
1 2
 11/16 anonim válasza:
5%

"ha hozzám érnek, szinte fizikailag fáj, csak a páromtól esik jól."

ribi

2017. jún. 3. 13:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! :)

A párom már szólt neki, de azt mondta rá, hogy ilyen nem is létezik, mindenki igényli a "babusgatást". Ezért mindenkivel ezt csinálja, nem csak engem szeret szeretgetni, hanem ilyen a természete.

#11: Kezeltesd magad kérlek.

2017. jún. 3. 15:16
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát, ha a rábeszélés nem ment, akk valahogy azon kell lenned, h kitérj előle, ha meg végképp kérlelhetetlen, akk kerek perec meg kell mondanod neki, h neked ez kellemetlen és ne csinálja. viszont ha ennyire mániás ebben, akk biztos nem úszod meg sértődés nélkül, de hidd el, az is elmúlik majd. am engem is zavarna, ha ennyire ölelgetnének, puszilgatnának, pedig én egyáltalán nem így nőttem fel, mint te.
2017. jún. 5. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Szerencsés vagy.

Inkább több " ölelés & puszi", mint egy részeges férj aki inkább felpofoz.

/Ez példa volt./

2017. jún. 6. 07:27
 15/16 anonim ***** válasza:
39%

Te jó ég! Ahogy téged neveltek, meg amiket az első oldalon írtak a válaszolók, huh.

Az érintés az anya-gyermek kapcsolat szerves része, az egészséges fejlődés része, szociális kapcsolatok alapja. Azon kívül, hogy jó, és hogy a hiányától rengetegen szenvednek főleg felnőttként.

Ezt most a döbbenetemre, amit leírtál, meg néhányan még, én kiakadtam.

A másik oldala, hogyha anyós egy családi ebéd/ délután alatt háromszor a nyakamba zuhanna és összecsókolgatna, az azért nekem is sok lenne.

De felnőtt, egészséges emberként, és nem azért, amit leírtál.

2017. jún. 7. 22:39
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Tévedsz. Nagyon is mély nyomot hagyott benned a gyerekkori ridegség, ha nem bírsz elviselni az anyósodtól puszikat és öleléseket. Sőt, senkitől. Az nagyon durva érzelmi defektus. Ezt kellene először kezeltetned, aztán le tudnád szerelni anyósodat is, aki egyébként kétségkívül túlzásba viszi az abajgatást.
2017. jún. 10. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!