Anyósom mindent el akar intézni helyettünk, hogy lehet leállítani? Ha mondjuk neki, trükközik, hogy tovabbra is bele tudjon szólni a dolgainkba.
Pontosan ez nalunk is a helyzet amit az elozo valaszolo irt:
"Nálunk is ez volt, konkrétan helyettünk akarta leélni az életünket. Párom szólt..." o is egy martir tipus aki ha nem eri el amit akar akkor a masikat tiporja de csak ugy finoman es rafkosan. Meg nincs gyerekunk, de rosszul vagyok elore is, hogy alakul ez..mivel a ferjemnek edesanyja..persze hogy ket tuz kozott erzi magat...marha nehez , de nincs mas minthogy sorozatosan nemet mondani, egyszer csak majd keres mas elfolglaltsagot pl a ferjem hugat ha ferjhez megy...
Ugyanez volt nálunk is. A férjem rendszeresen helyretette, de bakker még megsértődni is túl mártír volt, ha kidobtad az ajtón bemászott az ablakon típusú nő.
Már semmit nem merek neki mondani, mert a hátunk mögött intézkedik. Kétszer nagyon összevesztem vele, de nem volt értelme, mert csak hajtogatta a magáet annélkul, hogy értette volna, hogy mit kérek.
Na, azóta felületesen beszélgetünk, csak a gyerekek miatt. A férjem intézi, ha megint és még mindig intézni akarja a dolgainkat.
Ha egy kicsit is megnyílok neki, már úgy érzi, hogy azért teszem, hogy beleengedjem a magánéletünkbe.
Nem rossz ember, de képtelen megérteni, hogy a fia felnőtt családos ember, és képes döntéseket hozni, sőt még ónállóan cselekedni is.
A kivülállók szerint ő egy kedves tündéri nagymama, és én vagyok a bunkó meny, de aki ismeri őt, az abszolút megért.
Egy fontos: nem szabad engedni az érzelmi zsarolásnak és következetesen tartani kell a távolságot. Ha a férjem nem állna mellém, és hagyná, hogy az anyja uralkodjon felettünk, már rég elváltunk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!