Anyóssal való kapcsolatomban kérnék segitséget. Miért hajtogatja ezt állandóan? Mégsem kedvel engem?
25 évesek vagyunk most készülünk összeköltözni a közös családi házuk melletti kisebb elkerített házba ami szintén a párom szüleié. A párommal 2 éve vagyunk együtt és nagyon jó minden. Neki én vagyok az első komoly párja, nekem viszont volt előtte egy komoly kapcsolatom ami hosszú évekig tartott, mennyasszony voltam és ezt a családja is tudja.( mondjuk azt gondolom nem hogy az exem megcsalt és azért lett vége, csak magát hogy együtt éltünk a közös lakást amit vettünk).
Anyósom kedves velem látszik hogy nincs kifogása ellenem, viszont mindig ha szóba kerül hogy mit akaruk venni a házba vagy hogy mit akarunk alakítgatni akkor rögtön átkapcsol. Olyanokat mond hogy csak akkor vegyünk ezt v azt, ha kibírjuk együtt, meg h mi lesz ebből. Mindig ilyenkor jön a "ha együtt maradtok addig", vagy " ha kibírjátok egymással" jellegű megjegyzések. Én kedvelem őt csak nem értem miért mondja ezeket, mert ilyenkor úgy érzem kételkedik v h nem engem képzel el a fiának. mit tegyek?
Köszi a segitséget! Minden ilyen jellegű tanács érdekel. :)
Szerintem jót akar, csak szerencsétlenül fogalmaz.
Ha te veszel oda valamit, és szétmentek, akkor azt a dolgot vagy tudod vinni magaddal, vagy pedig nem egy hordozható dolog, és a fiának/neki ki kell, hogy fizesse neked.
Tehát tényleg csak akkor vásárolj valamit oda, ha ténylegesen hosszú távon, vele képzeled el a jövődet. Ez a figyelmeztetés a fiának is szól, nem csak neked (2 éves kapcsolat, első komoly kapcsolatra).
"most készülünk összeköltözni a közös családi házuk melletti kisebb elkerített házba ami szintén a párom szüleié"
Ebből bizony még komoly bonyodalmak lehetnek. Mert hogy nem lesz önálló életetek arra mérget vehetsz.
Szerintem az a gondja, hogy nem tudja, miért hagytad ott az elözö baratodat hosszabb idö után és attól tart, ez most is lehetséges.
A helyedben nagyon röviden elmondanám az okát - hogy megcsalt - és hogy nem te untad meg a kapcsolatot.
Az odaköltözéshez meg: elötte laaposan beszéld át a barátoddal, hogy az a kisház tényleg magánterület legyen, oda a szülök se járkáljanak be csak úgy, tartsák tiszteletben, hogy az a ti lakásotok (legalább is addig, amíg nem kerestek mást).
Ha vele megegyeztetek, akkor közösen mondjátok el ezt a szülöknek is, nagyon udvariasan, minden támadó jelleg nélkül, de határozottan.
Mivel a lakás, ahová be szeretnétek költözni, a barátod szüleié, szerintem nagyon fontos lenne előre tisztázni, mi történik a befektetett pénzzel, ha költötök az ingatlanra, de esetleg szétmennétek. Tdom, hogy igen kínos téma, de szerintem erre próbál utalni a párod anyukája, hogy csak akkor költsetek rá, ha együtt kívántok maradni, mert pl nem kíván magának olyan bonyodalmat, hogy ki kelljen fizetnie azokat az értéknövelő beruházásokat, amit esetleg ő nem is szeretett volna megcsináltatni, mert nincs pénze rá.
Gondolj bele az alábbi helyzetbe. Odaenged titeket lakni, a saját ízlésetek szerint átalakítjátok a házat jó sok pénzért, majd valamiért szétmentek és neked benne ragad egy halom pénzed a házban. Ebben a helyzetben mit fogsz tenni?
Köszönöm a válaszokat! Ezt a külön élet dolgot tisztáztuk meg ő maga mondta h nem akar bejárni mindent úgy alakitsunk ki ahogy jó. Meg itt csak átmenetileg laknánk még 4-5 évig. Pont ezért mondták hogy mivel ez marad nekik fizetnek ők is bele. Én a párommal tervezek hosszú távra.
Igazából utaltan rá hogy nekem anno mi volt de így konkrétan sosem került szóba hogy azert mentünk szét mert megcsalt.
Így van! A tulajdonjog és a tervezett bővítést végrehajtó, kifizető személye nem egyezik.
Őneki nincs ellene, hogy építkezzetek, de ha ez a kapcsolat nem lesz tartós (= életre szóló), ők nem fognak tudni téged anyagilag kifizetni.
Egyébként is, úgy írod, hogy a "közös családi ház", ugyanazt a mondatot úgy fejezed be, hogy "a párod szüleié". Szóval ebben neked nincs tulajdonrészed, a kapcsolat is még csak 2 éves... korai még hogy személy szerint te IS befektess egy olyan ingatlan értékébe, amelyből ki tudja, egyáltalán lesz-e bármikor is tulajdonrészed???
Az anyósod nagyon is finoman fogalmaz, és a békesség kedvéért kapcsol át más témára, nem akarja kerek perec megmondani neked, hogy 2 év még nem jogosít fel téged arra, hogy majd bármikor is igényt tarts az ingatlan bizonyos hányadára.
Állítsd le magad az átalakítások témájában.
De miért nem mondtad meg? Jobb elméleteket gyártani és elrontani vele egy jó kapcsolatot?
Ha legközelebb felhozza mond el, hogy miért lett vége az exeddel.
Tudod, hogy tartós kapcsolatot terveztek... vannak olyanok, akik nem tartósan tervezik, amikor belevágnak egy közös életbe??? Mindenki tartósnak tervezi.
Várjatok még, ha egyébként is tervezitek, hogy valahol máshol lesz a végleges fészek, akkor pedig minek erre költeni, és anyós idegeit rombolni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!