Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom apja előhozakodott...

Párom apja előhozakodott páromnak azzal az ötlettel, hogy vegyen fel hitelt neki, "majd később kifizetem" címszóval. Ez komoly?

Figyelt kérdés

Pontosan nem tudjuk mekkora hitelt szeretne, és miért is kell neki, annyit mondott, hogy eladja az autóját. Decemberben lesz nyugdíjas, most alkalmi melózik osztrákban. Én a párommal albérletben lakom, két 120 ezres fizuból örülünk, ha hónap végén kijövünk nullára. Na most apósjelölt erre akarja még azt a hitelt felvetetni a fiával.

Nem vagyunk vele rosszban, beszélőviszonynak mondanám. 12 volt a párom mikor elváltak a szülei, azóta az apjával csak 2-3 havonta találkozik, egy ebéd kedvéért. Apósjelöltnek 2 nevelt fia van, akiket úgy nevelt mintha a sajátjai lennének. Jogos a párom felvetése, miszerint miért is nem velük veteti fel a hitelt?

Ti belemennétek ilyesmibe?

Vagy a másik részről: kérnétek ilyesmire a gyereketeket?

Biztosan az én neveltetésemmel van probléma, de én csak akkor vállalnám, ezt be, ha nagyon meg lennének szorulva a szüleim, és édesanyám is így gondolja. Eszébe sem jutna az én nyakamba varrni egy hitelt, mikor még el sem kezdtem igazán a saját életemet.

2016. nov. 23. 07:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%
Hitelt másnak csak akkor veszünk fel, ha saját zsebből lazéán kifizetjük és nem bánjuk, ha így alakul.
2016. nov. 23. 08:56
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

Engem a szüleim neveltek úgy, hogy üzletben nincs se barát, se rokon! És hitelt nem veszünk fel senkinek, és nem vállalunk kezességet!

Sőt, a szüleim eleve a hitelfelvételt kerülték, ha csak lehetett.

Nyugodtan mondjatok nemet.

2016. nov. 23. 08:59
 13/27 anonim ***** válasza:
67%

Sokat számít a gyerek-szülő kapcsolata is. Én nagyon jóban vagyok az anyámmal, és nevelőapámmal. Sokat köszönhetek nekik, pl azt is, hogy ma Angliában tanulhatok, élhetek, dolgozhatok. Az én anyám is került olyan helyzetben amikor megkért, hogy vegyek fel neki hitelt. Szó nélkül felvettem, és soha nem volt olyan hónap amikor ne ment volna a törlesztőrészlet a számlámra. Az utolsó fillérig mindent visszafizettek. Hitelképességemet megnövelték, hiszen a bank is megírta, hogy megbízható ügyfél vagyok. Anyám még ahhoz is ragaszkodott, hogy minden egyéb banki költséget kifizet ami a hitelből származott, itt pl: a banki ügyintézési díjakra gondolt.

Én örömmel segítettem, és bármikor felvennék nekik újra hitelt ha erre kérnének. Szóval nagyon is számít, hogy ki milyen kapcsolatban van a szülőjével vagy gyerekével.

25/F

2016. nov. 23. 09:24
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, a pofátlanságnak nincs határa.

Hogy miért vele akarja felvetetni? Pont azért, mert a kiskedvenceit nem akarja kihasználni. Titeket meg igen.

Ami pedig engem illet: az összegen, annak tervezett felhasználásán, az anyagi helyzetükön, a saját anyagi helyzetemen, valamint a viszonyunkon múlna, hogy belemennék-e.

2016. nov. 23. 09:27
 15/27 anonim ***** válasza:
65%
Ha van olyan hulye hogy ebbe belemegy, akkor meg is erdemli.
2016. nov. 23. 09:45
 16/27 anonim ***** válasza:
89%
Inkábbb kötél, mint hitel.
2016. nov. 23. 09:49
 17/27 acelsziv ***** válasza:
89%
Nagy palimadárnak kell lenni, hogy ebbe valaki belemásszon.
2016. nov. 23. 10:10
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyen fel, mert könnyen megszívhatja.

Exférjem kicsi korától kezdve sajátjaként nevelte felesége fiát.A kisfiú felnőtt, hitelt vett fel.Exemet megkérte, hogy legyen a kezes.

Kb. 6 millióról van szó.

10 év után ott tart, hogy a nyugdíjából is vonnak, meg a fizetéséből is.Ugyanis kedves X amint megkapta a pénzt, eltűnt.

Csinált okirathamisítást is, hamis tulajdoni lapot.Körözés volt ellene, mégsem találták meg soha.Én az egész netet felkutattam utána, mint akit a föld nyelt el.

Szóval ne menjen bele, ezt jótanácsként írom.Ha van munkája, vegyen fel saját magának.

2016. nov. 23. 10:15
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

alap szabály,hogy senkinek nem veszünk fel hitelt. akinek hitel kell,oldja meg. ha nem ad neki a bank, azt nyilván okkal teszi, nem lenne képes visszafizetni. akkor meg miért vennéd fel neki,ha nem áll úgy anyagilag,hogy törlesszen?

oldja meg magának.ez meg külön pofátlanság ,hogy annyit nem mondott,hogy mire kell és mennyi..

de függetlenül ettől, NE. itt is rengeteg kérdés van,ahol a balek családtag évek után is nyögi más hitelét.

2016. nov. 23. 10:25
 20/27 A kérdező kommentje:
Nyugdíjas lesz decemberben. Ezért sem értjük, hogy most hirtelen minek neki hitel. Még ha nincs is épp munkája, ott a felesége aki dolgozik. Decemberig már egyszerűen kihúzzák.... Persze ez a része nem a mi dolgunk.
2016. nov. 23. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!