Inkabb halgattam volna?
Megőrülök ettől a hozzáállástól, hogy felnevelt x gyereket és akkor már ő mindent tud.
Az en gyerekem, az én szabályaim, és kész.
Szepen szóltál, elmagyaráztad az okot, tehát nincs oka duzzogni.
Sógor vegyen vissza az arcából, anyósod nem etalon azért, mert felnevelt két gyereket, rengeteg nő nevel fel hármat, négyet úgy, hogy fogalma sincs az anyaságról. Ez az egyik.
A másik, hogy azt a két gyereket anyósod évtizedekkel ezelőtt nevelte fel, azóta változott a világ, változtak az elvek, nézőpontok, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, anyósod nem túl naprakész, míg te az vagy, hisz te tényleg foglalkozol azzal, hogy mit hogyan kellene.
A harmadik dolog, hogy egy gyereket illetően bármilyen szabályt vagy döntést hozni az anya és az apa kizárólagos joga, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. El lehet mondani, ha valamit másképp gondolunk, de nem kioktatni kell, meg megsértődni, ha mégsem a mi tanácsunkat fogadják meg.
Egy szó mint száz, nehogy már te érezd magad szarul, teljesen jól cselekedtél. Emiatt ne szégyelld magad. Esetleg ha legközelebb látod anyóst, kedvesen mondd el neki, hogy nem akartad megbántani, egyszerűen véded a gyereket. Ha ő ezen megsértődik, az már nem a te problémád.
A te gyereked a te felelősséged és úgy neveled, ahogy a legjobbnak tartod. Ne hallgass. Ha megsértődnek és bajuk lesz beled, az még mindig csak az ő bajuk lesz.
Amúgy meg aki nem éri fel ésszel, hogy dohányos pofával nem puszilgatunk gyereket arról megvan a véleményem. A nevelési módszereinek meg szép példát adja a tahó sógorod.
Mindig is utáltam, amikor a gyerekeim kezét puszilgatták akár anyós, akár a saját anyukám. Sőt, továbbmegyek, nem egyszer hamhamhamolták az ujjaikat, meg amikor " belemászott " a gyerek a szájukba, direkt élvezték. Én is jeleztem jópárszor, hogy gáznak tartom, mégis én voltam az aggódós anyuka. Azért undi, ha bagós pofával nyalja-falja az unoka kezét, ez egyszerűen bunkóság.
De jó, hogy felnőnek egyszer a gyerekek!:)
Eleve ez a cigizés..legalább amíg nálatok van bírja ki azt az időt, hogy ne gyújtson rá. Meg nem az, hogy most aranyból van ezüstből, de babához koszos kézzel nem nyúlunk. Nekem ez olyan visszataszító.
A sógornődnek pedig nyugodtan mond meg, hogy a te gyerekedet nem az anyja neveli, te vagy az anyja és te döntesz arról, hogy neki mi a jó. Mond meg neki nyugodtan, hogy te hogy látod ezt az egészet. Most mit pukkadoznak? Ne félj tőlük, mert aztán majd mindig pampognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!