Gyűrű anyóstól a férjemnek nászajándékba? Szokás ez valahol vagy valami rossz vicc?
Tegnap szűk családi körben összeházasodtunk. Nászajándékokat este bontogattuk amikor már elmentek a vendégek. Anyós egy dobozban mindkettőnknek külön tette az ajándékot,nekem egy nyaklánc,páromnak egy gyűrű,belegravirozva,hogy örökké.Ráadásképp csak a jobb gyűrűsujjára jó ,ahol mi is hordani fogjuk a karikagyűrűnk. (Méretet nem volt nehéz kideritenie,egyszem ékszerész van itt).
Még nem hivtuk fel hogy ezt most miért és hogy gondolta, páromnak esze ágában sincs hordani.
Azt hozzáteszem,nemnagyon fogadta el hogy mi együtt vagyunk,ráadásul január elején költözünk 150 km-re (most sem lakunk anyóssal)
Szokás ez valahol? Sosrm hallottam még
Atyavilág...így azért kicsit más a leányzó fekvése.
3 fiam van, ketten már lassan "házasulandó korban.":-) Ezennel írásba adom, hogy bárki büntetlenül főbelőhet, ha valaha így viselkedem bármelyik menyemmel.
dolus directus
Bírom, hogy minden nőgyűlölő idejön kiosztani a "nőket" és általánosít. Ettől nem lesz több sikered az életben.
A probléma itt azzal a mondattal van, hogy "azért illik a gyűrűsujjára, hogy el tudja dönteni, ki a fontosabb, a felesége vagy az anyja".
WTF? Az ilyen anya mire gondol ilyenkor? Hogy majd ő gyereket fog szülni a fiának? Szórakoztatni fogja az ágyban nap mint nap? Enyelegni fog vele mondjuk a tengerparton nászúton? Vagy összeköltözik vele mint a felesége? Vagy hogy? Mi? Miért??
Hát, gyerekek, én utálom a legjobban, ha valaki ok nélkül beírja, hogy kamu, de ennek bizony van némi kamuszaga, és nem ok nélkül írom.
Tipikus viselkedés, hogy amikor a kérdező látja, hogy a kérdéssel nem sikerült eléggé felszítania az indulatokat, adagol még némi plusz infót. Először a "most meglátjuk, a feleséged fontosabb-e, mint az anyád". Aztán a vetéléskor a "nekem még úgyse kell unoka". Szépen, lassan az egyre felháborítóbb dolgok...
Meg a "tegnap szűk családi körben összeházasodtunk". Aha. Hétfőn. Karácsony hetén, amikor minden munkahelyen kb. ölik egymást a szabadságokért, akkor ők hétfőre teszik.
Ráadásul emlékszem is egy hasonló kérdésre, lehet, hogy innen jött az ihlet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!