Bunkóság, ha nem megyek "haza" a párommal?
A szüleimnél lakunk, a párom szülei 50 km-re. Kb. 1,5 hónapja nem volt otthon, mert sose jött úgy ki, hogy szabad lett volna a teljes hétvége. Párom ma munka után át akar menni és holnap visszajönni. Úgy volt, hogy én is megyek, viszont este picit összevitatkoztunk és kijelentettem neki sajnos, hogy nem megyek, mert nem tudom elviselni az apját. :(
Tényleg olyan szinten irritál, hogy akárhányszor ott vagyunk, én a párom szobájában kuksolok.
Akármennyire is igyekszem, nem megy 36-48 órán át a jópofizás. Mondtam neki többször, hogy miért nem ugrunk át csak pár órára 2-3 hetente, de azt mondja, annak nincs értelme.
Azt is mondtam, hogy 2,5 év után, meg így, hogy nálunk lakik, talán ideje lenne a szüleinket összeismertetni, és akkor ők is átugorhatnának akármikor, mert a szüleim biztos, hogy bármikor szívesen látnák őket, de arra is mindig azt mondja, hogy majd.
Ráadásul "anyósom" elfelejtette már megint a szülinapom, pedig nem egy bonyolult dátum, dec. 6...
Tudom, nem nagy ügy, de rosszul esik, hogy a páromat mindig felköszöntik a szüleim, de még a nagyim naptárában is benne van a dátum, még vmi ajándékot is adnak mindig, engem pedig még soha nem köszöntött fel szóban sem, miközben a lányuk párjának ajándékot is szoktak adni.
Mit csináljak? Csak hisztizek? Átmenjek a párommal?
Amúgy nem akadt ki a párom azon, amikor megmondtam neki, hogy nem tudom elviselni az apját, este ugyanúgy magához szorított, alvás közben, reggel ugyanúgy puszilgatott meg ölelgetett 5 percig indulás előtt, mint ahogy szokott. Nekem meg tök lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem akarok menni.
De közben meg annyira rossz érzésem van, ha az apjára gondolok, hogy az nem igaz.
helyedben már rég visszaszóltam volna kedves apósnak valahogy így:
"kedves após a szarra vannak más szavak is, mint bélsár, ürülék, fekália, trágya stb. ajánlom a szótár használatát, hogy ha már ennyi munkát feccöltem a sütibe akkor ugyanannyi belefektetett energiával tessék azt leszólni"-más szóval kulturáltan is le lehet valakit hülyézni
Én halál komolyan nem értem, hogy miért is mennél egyáltalán a pasiddal? Minek? Az ő szülei. Neki kell velük tartani a kapcsolatot nem neked. Legyél "nagylelkű", úgyis ritkán megy, hadd legyenek kettesben, legalább ti se vagytok folyton összezárva.
Meg minek összeismertetni a szüleiteket? Komolyan. Főleg, ha pl. a pasid apja egy tapló. Nincsenek saját barátaik? Minek ezeket a kényszerkapcsolatokat erőltetni? Majd ha egyszer lesz esküvőtök, akkor ott biztos találkoznak, aztán ha akarnak jól ellesznek és barátkoznak, ha nem akkor meg nem. Nincs is rosszabb ezeknél az erőltetett, találkozzatok egymással és legyetek jóban, mert mi együttjárunk hülyeségeknél.
Az én házasságom már 8 éve működik úgy, hogy csak karácsonykor megyek anyósékhoz két-három órára, a férjem meg megy, amikor akar abba soha nem szólok bele, magától csinálja, hogy úgy két havonta egyszer látogatja meg őket. Mit üljek ott velük? Nem tudunk mit kezdeni egymással, én nem fogom azzal tölteni az időmet, hogy szarul érezzem magam, azért, hogy elmondhassák, hogy a menyük is jár hozzájuk.
A szüleim meg szintén nem járnak velük össze, az esküvőn találkoztak, volt pár udvarias mondat köztük, de nagyon más világ és mindenki éli tovább a megszokott életét, anélkül, hogy kényszert érezne rá, hogy beszéljünk már velük, meg találkozzunk már, mert illik, hiába szar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!