Jogos az anyós kérése, hogy a fia és az unokája menjen át hozzá szenteste?
Idén vált el, egyedül lenne. Ráadásul idén ment nyugdíjba, nem saját akaratából, szerette nagyon a munkáját és így kicsit talán depressziós is.
A menye karácsonyra van kiírva, vagy mindenórás lesz, vagy otthon lesz egy pár napos kisbabával. Vagy kórházban, ebben az esetben nyilván átmegy a férj és a nagyobb gyerek az anyóshoz. De egyébként szeretnék hármasban/négyesben tölteni a szentestét.
Anyós kb 1,5 órás autóútra lakik.
Kinek van igaza szerintetek?
Dehogyis.
Én 8. hónapban voltam karácsonykor,amikor anyós elsö karácsonyát egyefül töltötte,elvárta volna hogy a férjem menjen hozzá,lehetöleg még 23-án hogy segitsen kitakaritani is. Férjemnek esze ágában sem volt,akkor már egy hónapja elzavarni se tudtam volna 10 km-nél messzebb(anyós 3 óra kocsival),azon az éven karácsonykor nem is ment,én nagy pocakkal nem mertem elindulni,ö nem akart itthagyni. Anyós meg inkább otthon dúlt fúlt egyedül,merthogy ő nem jön,próbálta zsarolni is érzelmileg a páromat,hogy de mennyit sütött főzött,hátha megy,meg ott az ajándéka a fa alatt.
Szerencsére nem anyuci kisfia,a lányunk 5 honapos volt amikor elöször látta anyós,mert nem akart ő jönni,párom meg közölte hogy akkor igy járt,majd látja ha jön.(anyós amugy piac miatt vezet 2-3 órát,szoval csak a dac. Nagymamájához vittük 3 hetesen megmutatni,ő másik irányba lakik,de ő nehezen közlekedik már)
Nem jogos.
Ha a menye a kórházban lesz, akkor átmehetnek este. De ha otthon lesz akár terhesen, akár már a babával akkor nem jogos. A férjének kerek perec meg kell mondani a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!