Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van valami törvényes megoldás...

Van valami törvényes megoldás hogy a 17 éves barátnőm hozzám költözzön ha a szülei nem engedik?

Figyelt kérdés
Tiltják tőlem, bántják otthon fizikailag és lelkileg,dolgoztatják,ha elmegy munkába akkor is elveszik a fizetését,olyan mint egy rabszolga,már öngyilkos akar lenni ha nem jöhet el,könyörgök segítsen valaki

2015. szept. 3. 20:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Azt mondták szívesen eltartják mert nagyon sajnálják

De hazaadom az összes pénzemet is ha kell amiből fedezem az összes dolgát

2015. szept. 3. 20:50
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

Kiskorúak házasságát a Gyámügy csak kivételes esetben engedélyezi.

AMit tehet a lány, hogy elmegy a gyámügyre, és legfeljebb állami gondozásba kerül, gondolom, ezt nem akarjátok.

2015. szept. 3. 20:52
 13/21 anonim ***** válasza:
66%

"Azt mondták szívesen eltartják mert nagyon sajnálják "

Ez nem így működik.

2015. szept. 3. 20:52
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyámügyre menjetek be, lehetőleg akkor a Te szüleiddel. Ott foglalkoznak ezzel. Kérjétek a nagykorúsítását.
2015. szept. 4. 08:54
 15/21 anonim ***** válasza:
45%
Szüleid befogadják akkor a gyámügy valószínű engedélyezni fogja, hogy nálatok lakjon. Igaz nem 2 napos procedúra, de nem lehetetlen.
2015. szept. 4. 08:56
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
15: igen de mire a procedúra lezárul, addigra a lány betölti a 18-at, és a probléma magától megoldódik
2015. szept. 4. 09:32
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom a lány otthon eszik, lakik, fürdik. Ezért valamit fizetni is kell neki. Iskolába nem jár, írod, már dolgozik. Lehet, ez sem tetszik a szüleinek. Tőled miért tiltják?
2015. szept. 4. 12:03
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

én dolgoztam iskola mellett, meg persze, adjon haza, de nem veszem el a gyerekem teljes fizetését amiért Ő dolgozott meg és nem én.Kedves utolsó.

amúgy sajnos vannak ilyen szülők, egyszerűen ha pl túl korán jött a gyerek akkor később rá hárítják minden kudarcukat. Nekem is van ilyen ismerősöm, először a kereszt szüleihez költözött aztán az első lendülettel ment hozzá a barátjához és költözött vele kínába. Azóta nem láttam új vágást a karján...

2015. szept. 4. 13:03
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

meg nemazért, de ha a gyerekem és mondjuk nem adtam örökbe akkor vállaltam, hogy minimum 18 éves koráig eltartom. Ha ezt vállaltam akkor a legnagyobb görénység elvárni, hogy elmegy pl diákmunkára és akkor még fizessen azért, hogy eszik, fürdik és alszik.

Bántalmazzák és még így is dolgozik otthon is, szerintem ennyinek bőven elégnek kéne lennie azért "cserébe" amit amúgy is ingyen vállaltam. Ha te azért szülsz/nemzel gyereket, hogy ő az első adandó alkalommal fizesse az eltartása költségeit(14 éves kortól lehet menni diákmunkára, akkor onnantól már fizessen vagy mi?) akkor inkább ne legyen gyereked...

2015. szept. 4. 13:07
 20/21 anonim ***** válasza:
17 évesen gondold vegig mi a megoldás..... Rafogsz jonni..
2015. szept. 6. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!