Miért támad folyton a diétám miatt (orvosi utasításra) hogy fogyózok?
Gluténmentesen és lehetőleg fehércukortól mentesen kell étkeznem endokrinológus-diabetlógus javaslatára. Ezért ha megyünk valahová pl. vőlegényem szüleihez, viszem magammal a gluténmentes kenyeret, mert náluk csak fehérkenyér van. Éltünk együtt, tudom, hogyan főz az anyukája, ezért is viszem (tészták stb.), nem rosszindulatból teszem, hanem mert nem lehet. Sehol nem okozott gondot ez.
Amikor először meglátta ezt anyukája, egyből felemelte a hangját, hogy miért fogyózok?! Nem kéne fogynom.(49kg vagyok és 159cm, normál BMI-m van és az orvosok is elmondták, hogy nem fogok fogyni, nem is fogytam, mert a diéta nem fogyókúra, mással helyettesítem azt amit nem ehetek, de a mennyiség nem változott ) és tukmálja a kaját (direkt péksüti) és ilyenkor rosszul érzem magam. Eszek náluk, amit lehet, de pl. a saját kenyeremet eszem vagy nem kérek tésztát, sütit. Udvariasan szoktam visszautasítani.
Egyébként ekkor elmondtam neki, de mint aki meg se hallotta, azóta ha telefonon beszél vele a vőlegényem, akkor is: még mindig fogyózik??? Ő is elmagyarázta már neki, de kb olyan, mintha nem hinné el és megjegyzéseket tesz.
Ő amúgy 145 cm és 115 kg ( régebben mutatta az egyik orvosi papírját) és vőlegényem mondta neki, hogy foglalkozzon magával...
Na most ha 115 kiló 145 centihez, akkor könnyen beláthatod, hogy mennyire látja át a diéta jelentőségét. Nem fogja fel, hogy az egészség nem játék.
Amikor én elkezdtem az egészségügyi diétámat, az emberek egyenesen megsértődtek, amikor elutasítottam a nápolyit meg a csokit, cukorkát, amivel kínáltak (olyan helyen dolgozom, ahol ez napi szinten előfordul). Azt találtam ki, hogy elmondtam nekik, mivel kínáljanak meg, amit el is fogadhatok. Azóta mindenki megbékélt a dologgal.
Ilyen alacsony az értelmi szintje, nem tudsz vele mit csinálni.
Egyik verzió, hogy visszakérdezel, hogy eltudja ezt a tényt fogadni, és végre le tud szállni a témáról, vagy most már amíg világ a világ, ez állandó és visszatérő probléma lesz neki? Nem neki kell vele élni, hanem neked, ha neked nem okoz problémát, ő miért csinál belőle gondot?
Másik verzió: hogy nem foglalkozol vele, ami nem fog menni :)
Harmadik, hogy visszatámadsz, hogy miért gondolja, hogy te ezt örömmel és dalolva végzed, neked is ugyanolyan rossz, te is szivessen tömnéd magadba a lekváros buktát és a kakaós csigát mákostésztával, de nem lehet, mert...és ha igazán jót akarna neked, ha csak egy kicsit is belegondolna a helyzetedbe, akkor nem erőszakoskodna, meg cikizne a diéta miatt. És bevágod a durcát, és remélhetőleg magába szállna.
Aha. Nem egyszerű egy kicsit?
Az én volt barátom édesanyja egyszerűen nem akarta megérteni/felfogni, hogy ételallergiám van.
Ekcémás leszek a gluténtartalmú cuccoktól és a tejtermékektől.
Egy ideig próbálkozott - ő legalább próbálkozott - de bakker mintha nem volna át az információ: extrudált abonettet, meg teljes kiőrlésű kenyeret vett, hogy az egészséges. Egyszerűen nem értette meg, hogy nem azzal van baj, hogy egészséges vagy nem.
Sajnos sok helyen még mindig ott tartanak, hogy átsiklanak az ilyen dolgokon, úri huncutságnak tartják.
Ha ennyire egyszerű lélek, nincs mit tenni, próbáld tartani magad. Mert meggyőzni nem fogod, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!