Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális, hogy én fizetem egy...

Sasuka kérdése:

Normális, hogy én fizetem egy olyan ház rezsijét, ahol hárman lakunk, és a ház nem az enyém?

Figyelt kérdés

Vagyis értsétek ezt úgy,hogy anyós én és párom élünk egy nagy,200 négyzetméteres családi házban. Én költöztem ide,mivel a párom anyja rokkantnyugdíjas,és egyedül nem tudja fenntartani a házat. Ezzel semmi probléma nem lenne, egyáltalán nem szeretnék ingyenélő lenni,soha nem is voltam az,csakhogy amit ő kap nyugdijat,abból nem a számlát fizet,vagy élelmiszert,hanem elcigizgeti,meg elutazgatja,kocsikázik egész nap,főzni nem akar,takarítani szintén nem,rám marad az egész. Ha olyan kedve van két napig megfőz,de a szemetet nem takarítja el mqga után,az már rám marad. Hozza kell tennem,hogy én jelenleg itthon vagyok a 4 hónapos lányommal,úgyhogy elég fárasztó mindent megcsinalni,hogy ne legyen kosz,mert azt meg nem bírom elviselni. Kezdek kikészülni,mert ezek mellett én fizetem a gyedemből a rezsit, a kaját,a babócám tápszerét,pelusát,az itthoni tisztítószereket,egyszóval mindent. Nagyon dühít,hogy egy olyan házért nullázom le magam,ami még nem is az enyém,(férjem a tulaj,anyós a haszonélvező,velem meg aláirattak egy házassági szerződést,hogy ez kizárólag a férjemé,amire nem tudom miért volt szükség,amúgy a francnak kellene ez a ház.) Demost komolyan,nem hiszem,hohy nekem kéne törnöm magam,hogy rendben legyünk a számlákkal,anyós meg most is vígan nyaralgat hévizen,nekem meg egy sincs,mert kifizettem mindent.

Még annyi,hogy a párom vallalkozó,most nem megy jól az üzlet,de ő azért,hülyeségekre költi ela pénzt. Neha ad nekem is,amikor már közlöm,hogYnincs egy vasam sem és a gyereknek kell valami, de nagyon ki vagyok segítve 10 ezer forinttal,amit egy hónapban csöpögtet. Az anyja ezt is jól csinálja,folyamat lehúzta régen,mondjuk most nem tud neki adni,de kedves anyós megoldja ezt mástól.

Ennagyon szeretnék elköltözni innen,de hát mama nem akarja eladni a házat,meg nagyon párom sem. Már gondoltam rá,hogy elmegyek albérletbe,de olyan szó szerint 0 forintom van,hogy vágjak így bele? Segítsetek légyszi,mert már a depresszió határán vagyok,nem tudom mi lenne a megoldás?

2015. márc. 21. 16:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, nem a külön kasszával vagy a pénzzel van a gond, és nem is az anyóssal (számodra, mert önmagában nyilván nem éppen normális jelenség, de neked nem ő okozza a gondot), hanem a férjeddel, bármennyire is nehéz ezt megérteni.

- ki az, aki nem veszi ki a részét a családotok eltartásából? - a férjed

- ki az, aki nem akar önálló életet élni? - a férjed

- ki az, akinek az anyja kiszolgálása/kényelmes fontosabb, mint a felesége és a kisgyereke boldogulása? - a férjed

- ki az, aki ahelyett, hogy a családját tenné az első helyre, odaköltöztett benneteket, holott a nagy házat el is lehetett volna adni, és az anyósnak kisebbet venni az árából, és megoldódtak volna a házfenntartással kapcsolatos gondjai, na ki? A férjed.

- ki az, aki nem segít be a házimunkába? A férjed

- ki az, aki eddig is hagyta, hogy kihasználja az anyós (pénzügyileg)?? A férjed.

Lehetne mondani, hogy de ha... de ha nem ott élnétek, de ha az anyós takarítana, de ha az anyós ez, de ha az anyós az... az igazság az, hogy az anyósod nem szorult támogatásra, csak észheztérítésre, a férjed mégis adta neki a pénzt. Később is értelmes döntés helyett inkább a nyakára vitt benneteket, hogy mindenkinek sz*r legyen.

Ez olyan ám, hogy lehet az embernek bármilyen bolond anyósa, apósa, ha a házastársa normális, nem zavar semmi vizet sem, mert lerendezi a saját szüleit értelmes felnőtt ember módjára. Akinek meg ilyen anyámasszonykatonája, gondolkodásra képtelen, anyuci pici fia férje van, na ott mindig lesz probléma, mindegy, hogy milyen az anyós...

2015. márc. 21. 22:49
 12/17 anonim ***** válasza:

"Neha ad nekem is,amikor már közlöm,hogYnincs egy vasam sem és a gyereknek kell valami, de nagyon ki vagyok segítve 10 ezer forinttal,amit egy hónapban csöpögtet."

Na én itt akadtam ki, pedig nem olvastam végig a hosszú kommentedet! Mi az, hogy a közös gyereketekre költesz mindent, és ő meg nagy kegyesen ad??? Én már azt sem értem, hogy hogy lehet, hogy ahol már gyerek van, nincs közös kassza??? Pl. nálunk nincs gyerek, de a pénz közös, nincs olyan, hogy enyém tiéd. Közösen kezeljük. Annyi, hogy mivel az én fizum 2 héttel hamarabb jön, előbb el is fogy, persze, hogy szólok hónap végén, hogy kellene ez az, és fordítva. De nincs külön pénzünk... Szerintem ez nevetséges, bocsánat, és most lehet mondani, hogy nem így van, de itt a bizonyíték, hogy igenis a külön kasszának nem sok értelme....

2015. márc. 22. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Próbáld megbeszélni a férjeddel,hogy ez így nem jó.Ha nem megy,egyszerűen nem adsz és kész.Nem fizeted be a rezsit. Első a gyermeked.Ráadásul eltartod az anyósod,a férjed,úgy,hogy olyan házban laksz,ahonnan bármikor kirakhatnak.Különben ha fenn tudsz tartani egy 200m2-es házat,plussz egyéb költségeket állsz gyedből,akkor egy albérlet is menni fog!!!
2015. márc. 22. 12:24
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen igazatok van. Nehéz ügy,de a sarkamra kell állni,mert elegem van a jótékonyságból,az a baj,hogy naiv voltam,de ezt befejeztük. Köszönöm a megerősítéseket!
2015. márc. 22. 12:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Pont a te érdeked legkevésbé a rezsi befizetése. Nem veszik észre? Aláírattak veled egy papírt hogy semmi közöd a házhoz, és mégis te vagy aki fenntartja a házat? Nekik lenne érdekük hogy fizessék a rezsit és ne kerüljön végrehajtás alá a ház. E helyett te fizeted...fura.

A gyereked még picike, de meg fogod látni hogy ahogy egyre nagyobb lesz egyre több igénye és költsége lesz. Most azoknak az időknek rakod le az alapját. A legfontosabb ő , és az hogy ha a későbbiekben szüksége lesz valamire ne kelljen azt mondanod hogy nincs rá.

Később már az lesz a fontos hogy ő el tudjon menni a táborokba, nem pedig hogy a nagymama utazzon.

Nagyon nem jó ez így.

A férjedet is megértem , mert szereti az anyukáját és félti. Most azért nyugodt mert általad biztonságban tudja az anyukájának a mindennapjait. De ez sem jó így.

2015. márc. 22. 13:34
 16/17 anonim ***** válasza:
Fura hogy nem vagytok közös kasszán. Ha már gyerek is van ez szokott leginkább beválni. Bár ha belegondolok a ti esetetekben a közös kassza azt is jelenthetné hogy a közösből ajándékozna Anyós pajtásnak a férjed. Az pedig még bosszantóbb.
2015. márc. 22. 13:46
 17/17 anonim ***** válasza:
Őszintén nekem ez sem tetszene, hogy házassági szerződést íratnak alá, amikor te teszel szívességet nekik. Azt sem értem miért vagytok külön kasszán. Házasságban nem is értem ezt pláne ha közös gyerek is van. Lépnék valamerre mert ez így nagyon nem jó.
2015. márc. 24. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!