Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit szólnátok hozzá, ha a...

Ti mit szólnátok hozzá, ha a férjetek azt mondaná, hogy az anyja, apja és a nagyanyja ugyanolyan helyen áll nála, mint ti meg a kislányotok?

Figyelt kérdés

Ha van valami, őket helyezi előtérbe. Nekünk sokszor nemet mond dolgokra, itthagy a házimunka vagy az ebéd közepén hétvégén is, ha szólnak neki, és szalad oda.

Szerintetek ez normális, hogy a szűk kis családunkba őket is belehelyezi, sőt, semmivel nem jelentünk többet neki, mint az anyja pl?

2014. nov. 6. 09:20
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hát, volt olyan eset is, mikor terhes voltam ,xarul voltam, épp nyaraltunk, persze anyuci is jött....mért ne....hehehe...és én már mentem volna haza, 200 km-es út állt előttünk, de anyuci benyögte, hogy ő még ezt és ezt meg akarja nézni.

Férjem megállt mindenhol ,3-4 helyen, én meg ott szenvedtem, meleg volt, hányingerem volt, bedagadt a lábam, stb..de őket nem zavarta..Pedig én kértem, hogy induljunk...férjem meg se hallotta, anyuci kéréseit figyelte.

2014. nov. 6. 09:42
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

A férjed részéről ez is egy olyan viselkedés ami nem a gyerek születése után alakult ki. Már a kapcsolat elején is tudnod kellett, hogy a szülők magasan fontosak neki. Akkor elfogadtad ezt a tényt.. Miért a gyerek után kell mindig mindenbe hibát találni? Ha ez neked hiba, akkor miért nem volt az elején is hiba?

Félre ne értsd. Szerintem az első helyen mindig a kis családnak kéne állni. (feleség-gyerekek) de ez nem jelenti azt, hogy a szülőket semmibe vesszük. Ők is fontosak, de ha engem kérdeznének, hogy a felnőtt fiam ki után ugorjon a mély vízbe, hogy megmentse az életét: én utánam mint anyja után vagy a gyermeke után?? Nos én rögtön rávágnám : Első a gyerek!

2014. nov. 6. 09:42
 13/23 A kérdező kommentje:

Igazad van...ez már a kapcsolatunk elejétől fennált....

Ez a mértéktelen ragaszkodás.

Sajnos én vagyok a hibás, igen...nekem megfelelt eddig, de most, hogy van a gyerek, már nem mindegy, hol és kivel tölti a férjem az ideje többségét.

Azt hittem, változni fog a felállás..

Persze, nins ott minden nap, de ha ott van, az egész napos elfoglaltság neki.

2014. nov. 6. 09:46
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát bizony akkor te vagy a hibás, hogy ilyen emberrel kötötted össze az életed. Mégis miért változott volna meg? Hiszen az elején teljesen elfogadtad, hogy ő anyuci-apuci kicsi fia. Nem akarlak megijeszteni, de ez sokkal rosszabb lesz évekkel később.

Sose értettem, hogy miért mindig akkor sír az ember amikor már van egy gyerek is..

2014. nov. 6. 09:52
 15/23 A kérdező kommentje:

Jaja, én vagyok, már látom...

Mert tapasztalatlan az ember, azért...

Igen, rosszabb lesz, az biztos.

Majd ha öregebbek lesznek, esetleg az egyik fél majd meghal, és a másik egyedül marad, akkor meg még nagyobb lesz a kötődés férjem részéről és még több kérés, zavarás, zaklatás, családi élet felborítás lesz a család részéről.

2014. nov. 6. 09:55
 16/23 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem felesleges ebből gondot csinálni. Ha normális és szoros, sőt kifejezetten szeretetteljes a kapcsolata a családjával, akkor ez tiszteletre méltó és te is arra számíthatsz, hogy veletek is ilyen lesz, hacsak nem teszel ellene valamit (aminek a csírái már ott vannak benned).
2014. nov. 6. 09:58
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy no a kovetkezo harom legnagyobb hibat tudja elkovetni:

1. azt hiszi hogy a hazassag megvaltoztatja a ferfit.

2. azt hiszi hogy a gyerek majd megvaltoztatja a ferfit.

3. ezekutan tur es var a csodara.

2014. nov. 6. 10:10
 18/23 anonim ***** válasza:
95%
Amikor valaki családot alapít elhagyja a régi családját és új életet kezd, persze megmaradnak a régi kötelékek is, de lazulnak. Anyósodnak is lazítania kéne, nem olyan szorosan tartani a kapcsolatot , mert attól még, hogy az ő fia, már nem gyerek, hanem egy másik asszonynak a férje és édesapa. Ezt kéne tiszteletben tartani. Önző módon viselkednek az bizonyos. Ne legyen igazam, de ebből is válás lesz, meg egy újabb csonka családban felnövő gyermek. Hacsak nem tisztázzátok egyértelműen, hogy anyuka fia marad továbbra is, vagy felnő végre a ti érdeketekben. Zsarold meg, ha nincs más út. Én azt tenném.
2014. nov. 6. 10:22
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Huh, sajnos nem egyedi eset… Az a bizonyos köldökzsinór.. Meg a (főleg) édesanya „fia nem elengedni akarása”… Ilyenkor a férj nem vállal felelősséget a saját családjáért. A szülei, gondolom, főleg a mama, bepróbálkozhat, de a férjednek kell tudni „nem”-et mondani; feltéve, ha az ugráltatás ürügye elhalasztható. Az, hogy terhesen is az édesanyja kedvében járt, és az édesanyja egy picit sem volt tisztelettel és megértéssel feléd, az egyik oldalról (férj) a nem felnőtté válást jelenti, a másik oldalról (mama) meg az önzőséget és egyfajta rivalizálást.

Gondolom, szeretnéd megoldani a helyzetet. Ezt már csak drasztikusan lehet. Még egyszer próbálj meg leülni a férjeddel. Nyugodtan, higgadtan magyarázd el neki, miről is van szó. Akár itt néhány bejegyzést is megmutathatsz neki, ami szembesíti saját magával. Vagy kérd meg, hogy menjetek egy családterápiára, vagy pszichológushoz, hogy egy szakember véleményével is szembesüljön.

Ha továbbra sem változik a helyzet, én a helyedben egyszer fognám magam és szó nélkül elmennék otthonról a kicsivel és néhány cuccal. Gondolkodjon egy picit, mégis van –e valamilyen különbség a saját családja és szülők között.

Előtte azért lelkileg felkészíteném magam, hogy elképzelhető, annyira gyermek még, hogy mégsem minket választ.

Ha van valakinek jobb és humánosabb megoldása, ami már bejött, előbb azért a beszélgetés után azt próbáld meg.

2014. nov. 6. 10:32
 20/23 A kérdező kommentje:
Áh, a férjem szerint én vagyok a beteg és a gonosz:)
2014. nov. 6. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!