A párom családja mindent megtesz, hogy ne költözzünk össze. Mit tegyek?
Párommal szeretnénk összeköltözni, már ki is vettünk egy lakást. Nekem már van egy jól fizető munkám, ő épp keres, de itt valamit biztos találni fog.
A probléma ott kezdődik, hogy a szülei és a húga nem tudják elfogadni, hogy el fog költözni otthonról 200 km-re. Mindent kitalálnak csak hogy otthon maradjon. Tudom, hogy a szülei nagyon betegek, de a párom sem maradhat otthon örökre munkanélküliként. Már másfél éve nem talál munkát hiába keres, én is az lennék, ha odaköltöznék. A húga pedig attól fél, hogy így "egyedül" marad otthon és mindent neki kell csinálnia. Amúgy is csak egy lusta dög, mert semmit nem segít otthon, csak a számítógép előtt ül, még a szobáját is a párom takarítja.
Eleve azzal tömik a párom fejét, hogy úgysem tudjuk kifizetni az albérletet, úgyse lesz soha lakásunk, maradjunk otthon és építsük be a tetőteret. Én mindig visszakérdezek, hogy mégis miből, ha itt nincs munkánk. Aztán mindig azzal jönnek, hogy mi lesz velük, ha elköltözik, otthon kell maradnia a páromnak, mert ők betegek. De hát nem ő az egyedüli gyerekük.
Most már én is érzem a páromon, hogy lehet, hogy meggondolta magát és nagyon vacilál, hogy elmenjen-e otthonról és a szülei felé hajlik. De nekem már nagyon elegem van, hogy nem képes leválni a szüleiről és ennyire tudják befolyásolni. Azt hallom tőle, hogy megértőbbnek kellene lennem, mert a szüleinek szüksége van rá. De kérdem én, hogy a közös életünkkel akkor mi lesz? Otthon se munkája, se pénze nincs, így soha nem tud családot alapítani.Azt is felajánlottam, hogy hétvégén én is segítek, meg a párom is gyakran hazamegy,ha kell némi pénzt is tudunk adni, de ez sem felel meg nekik.
Hogy munkát nem talál, ahol van, az elképzelhető.
Az ciki, ha 26 évesen képtelen úgy látni a világot, hogy ő egy új család egyik fele lehetne, illetve kellene, hogy legyen.
Adjon az Isten hosszú életet a szüleinek, - de akkor addig ő nem is férfi, csak gyerek?
A leválás nehéz, de megéri. Neked arra kell figyelned hogy ne palizzanak be. Nehogy ott találd magad az ő házukban a tetőtér beépítésén dolgozva és később kizárólag az ő szabályaik szerint élve.
Ha így tennétek azt vennétek észre hogy a huga lazán dobbantana amint tudna és férjhezmenne máshova, ti pedig a pénzeteket beleöltétek a tetőtérbe amiből nem lehet kivenni.
A költségeket és a feladatokat anyósék elvárásai szerint alakítanátok és nem lenne igazi közös életetek.
Ha lép a párod, lehet hogy lesz egy-két hónap érzelmi zsarolás, de ha rendszeresen telefonáltok és látogatjátok őket minden jóra fog fordulni. Ha talál munkát a párod és haladtok, akkor még büszkék is lesznek rátok. A hugnak lesz rossz, mert ő lesz majd a "semmirekellő " a párod árnyékában, akit ugráltatni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!