Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak anyósommal?...

Mit csináljak anyósommal? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Sosem szoktam megkérni, hogy vigyázzon a gyerekre ( 1éves múlt), mindig az én szüleim vigyáznak rá, de most végső esetben szerettem volna megkérni, miután a szüleim külföldön vannak és egyik barátnőm sem ér rá. Természetesen a válasza nem volt. Mondván nem tud átjönni, meg van ezer dolga stb. Szabin van. Vezet, vidékre is kocsival jár a rokonokhoz ( másfél órás út), illetve munkába is kocsival megy. Mi kb 20percre lakunk és nem kell a városon keresztül menni, tehát forgalom sem lenne. De az a kifogása, hogy nem ismeri az utat. A másik unokáira rendeszeresen vigyáz, át is megy. A férjemmel is összevesztünk, amikor mertem neki megemlíteni, hogy nem maradt más, meg kell kérdeznem a nagyit. Kiakadt, hogy úgyis tudjuk a választ és ez csak megint egy konfliktusra ad oko, meg hogy majd mondani fogom a magamét, hogy nem lehet számítani az anyjára. De hát nem is lehet, könyörgöm!!!! Javasoltam, hogy jó lenne , ha beszélne vele, mert úton a tesó és szükségem lesz a segítségre, mivel édesanyám és édesapám elég sokat van külföldön, de amikor itthon vannak minden percüket az unokájukkal töltenék. Mindenben támogatnak minket, anyagilag, lelkileg, fizikailag. Ahol tudnak segítenek. Tavaly szülés után anyum hazarepült, de vissza kellett mennie dolgozni, illetve apum is 1hétre elutazott. Beteg lettem, 40fokos láz, mellgyulladás stb. Anyósomnak annyit kellett volna tennie, hogy néha főz valamit, amit a férjem munkából jövet felvesz. De természetesen ez nem fért bele az idejébe, pedig akkor is szabin volt.

Férjemnek hiába mondom, hogy ez így nem normális dolog, Ő nem szól az anyjának. Ellenben minket folyamatosan ugráltat. Fűnyíras, vegyünk neki gyógyszereket, most épp kitalálta, hogy az anyja ( anyósom anyja) szülinapi bulijára főzzek én, mert neki fáj a lába. Nagyon szeretem a dédit ezért természetes, de számomra ez érthetetlen... Nyugtassatok meg, hogy másnak is van ilyen anyósa!

2014. júl. 29. 12:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
44%
Nem értek egyet a gyereket nem a nagymamának szüli az ember hozzászólókkal. A családtagoktól elvárható, hogy segítsék egymást. Mondhatni, kutya kötelességük. Ettől család a család. Nálunk is hobbiból unokázott az anyósom jó darabig, értsd ha volt hangulata, babázott vele fél órát. Ha a segítségét kértem néha, azt mondta, fogadjak bébiszittert, pedig akkor már nyugdíjas volt. Na, itt telt be a pohár. Én addig csesztettem a férjem, míg beszélt vele erről. Pár napig duzzogott, de azóta mindenben segít!
2014. júl. 29. 14:55
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ember nem a nagymamának szüli a gyereket, és ő nem köteles vigyázni rá, mert nincs kedve, akkor nektek sem kell segíteni, minek neki kertes ház, ha nem tudja rendben tartani, és rendelhet ételt, ha nem tud főzni.

Azért eléggé égne a fejem, ha így utasítanám el a segítségkérést, pláne ha az unokámról lenne szó, nem a szomszéd Pistikéről.

2014. júl. 29. 15:17
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

Abban a férjednek igaza van, hogy fölöslegesen csináltad a hisztit. Tudtad te is és a férjes is, hogy mi lesz a válasz akkor nem kellett volna megkérdezni. Szerinted a férjednek hogy esik, hogy nyíltan megkapja az anyjától, hogy tojik rátok? (saját fiára és az unokájára)

Nálunk a párom szülei sose látták még a gyerekeket. Három gyerek is van. Nem kíváncsiak rájuk. De ezt nem hangoztatom a páromnak és azt sem hozom fel neki mindig, hogy az én szüleim mit tesznek meg. Felesleges még ezzel is szítani a feszültséget. Elhiszem, hogy vannak olyan helyzetek mikor jól jönne a segítség de akkor inkább keress egy babysittert.

Persze nem értek egyet anyóssal sem, de sajnos megteheti azt is, hogy nem látogatja a gyereket.

2014. júl. 29. 16:05
 14/30 A kérdező kommentje:

Igen valóban kár megkérfezni, először és utoljára tettem. De kérdem én, akkor nekünk sem kötelességünk Őt támogatni? Egy 4szobás házban lakik, egyedül, minimálbért keres, így a ház rezsijét mi fizetjük. Nem az egészet, olyan havi 30-40körül, plusz az étkezési utalványt megkapja. Mi lakásban élünk, amit még én hoztam a házasságba. Soha nem tettem szóvá, hogy az anyját anyagilag támogatni kell. Sőt! A szüleim szerencsésebb körülmények között élnek, ezért ha bútort, vagy bármit cserélnek, anyósom az első akit megkérdezünk kell e neki. Úgy gondolom ez így természetes, hiszen ezért vagyunk egy CSALÁD! Mi támogatjuk anyagilag, ő mivel nyilván anyagilag nem tud ( nem is szorulunk rá), támogathatna például ilyenkor. Legutóbb azért kellet átmennie a férjemnek, mert nem tudta lekapcsolni a bojlert.

De árulják már el nekem azok a SZUPERANYÁK, akiknek soha nincs szükségük arra, hogy a nagyi vigyázzon a gyermekre, hogyan oldják meg pl. Nyáron? Amikor mondjuk dolgoznak és nincs ovi vagy suli?ha babysittert hívok, akkor a babysitternek szültem? Vagy ha barátnőre kell bízzam, amíg elszaladok dokihoz, akkor a barátnőnek? Esetleg azok az anyák akik korán mennek vissza dolgozni, és bölcsibe vagy családi napközibe adják a gyermeküket, akkor ők a bölcsinek szültek?

Számomra a család fogalma azt jelenti, hogy kölcsönösen segítjük egymást! Én ebben nőttem fel! Sokat vigyáztak rám a nagyszüleim, mert a szüleim dolgoztak, hogy nekem megteremtsék azt az anyagi hátteret, amibel elindítottak az életben engem és a testvéremez. Tisztelem és becsülöm Őket, és 100%-ig számíthatok rájuk. Számomra ez a normális....

2014. júl. 29. 16:21
 15/30 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Igen, az a normális család, amiről te írsz, ez nálunk az én szüleimmel is így működik. Segítenek, ha kell, amiben tudunk mi is segítünk. Én a helyetekben anyósodnak nem segítenék, ennyit legalábbis biztosan nem.
2014. júl. 29. 16:31
 16/30 anonim ***** válasza:
38%

Persze, jogod van nem egyetérteni. Én meg ezzel a "kutyakötelességgel" nem értek egyet. Nagyi felnevelte a saját gyerekeit, az unokája már nem az ő kötelessége.

Nem minden nagyinak az unokázás jut eszébe a nyugdíjas éveiről. A többségnek igen, de nem mindenkinek.

Soha nem jutna eszembe, hogy olyan emberre bízzam a gyerekem, aki nem szívesen csinálja, csak kényszerből. Legyen bármilyen családtag.

Az én anyósom vigyázott egy darabig a lányomra, ő ajánlotta fel, aztán belefáradt. Mondani nem mondta, de láttuk rajta. Nem haragudtunk rá, megoldottuk másképp. Nem rendelkezhetek senki szabadideje, élete felett.

2014. júl. 29. 16:36
 17/30 anonim ***** válasza:
56%

Nézd, az egy dolog, hogy számodra mi a normális, az még nem jelenti azt, hogy mindenkinek ugyanaz.

A babysittert megfizetik, a bölcsödei dolgozók szintén azért kapnak fizetést, hogy vigyázzanak a gyerekekre.

De a nagyinak a szabadidejére tartasz igényt, ha akarja, ha nem.

Az, hogy nem a nagyinak szültél, azt jelenti, hogy nincs jogod a saját akarata ellenére elvárni tőle, hogy foglalkozzon a gyerekeddel. Mert nem kötelessége. A fizetett alkalmazottól jogod van elvárni, mert megfizeted őket érte. Nekik kötelességük.

Félre ne érts, én megértelek, hogy rosszul esik.

De tudod, mindenki azt gondolja, hogy a nagymamák mind örömtáncot lejtenek, ha unokázhatnak. Hát nem. Vannak, akik nem tudnak mit kezdeni az unokával, vannak akiknek fárasztó egy kisgyerek, és vannak, akik csak a saját életüket akarják élni, miután kirepültek a gyerekek.

És hogy az alapkérdésedhez visszatérjek, igen, másnak is van ilyen anyósa, sőt anyja is.

2014. júl. 29. 17:06
 18/30 anonim ***** válasza:

Persze szerintem is az a normális amit te írsz. De nem mindenki így gondolja. Láthatod az anyósod sem. Sajnos nem tudod megváltoztatni, mert úgy érzi, hogy neki az jár, hogy ti támogassátok, de azt nem érzi, hogy neki részt kéne venni a ti életetekben. Vannak sajnos ilyen emberek is.

Ha mi is támogatnánk a párom szüleit, akkor biztos mi is találkoznánk velük. De csak azért nem fogom Őket támogatni, hogy azért elvárjak valamit. Mert amúgy nem kíváncsiak sem a fiúkra sem az unokákra. Nálunk ez így alakult. De ehhez kellett az is, hogy a párom is lássa, hogy csak lehúzzák. Ha a párod úgy érzi ennyivel tartozik az anyukájának akkor Te a fejed tetejére is állhatsz akkor is támogatni fogja az anyját.

Te viszont megteheted, hogy nem mész hozzá és nem segítesz neki. Ha így érzed jónak és ettől megnyugodnál akkor nem menjél és ne erőltesd a kapcsolattartást vele. Lehet, hogy akkor a férjed is ráeszmél és már nem fogja erőltetni, hogy az anyukáját támogassátok.

2014. júl. 29. 17:25
 19/30 anonim ***** válasza:

szerintem a nagyszülőnek nem úgy kéne felfognia, hogy szívességet tesz, bár nyilván azt is, de inkább úgy, hogy unokázik. Nem?????? Persze nekik is lehet valami, nincs jól, de tényleg!!!! nemcsak kamuból, meg neki is lehet kell mennie valahová, de azért igazán néha számíthatnátok rá..... pláne ha ilyen jól tartja magát.

Nem kell neki annyira hamar ugrani, talán jobban meg is becsül majd titeket.

2014. júl. 29. 18:25
 20/30 Ditta323 ***** válasza:
100%

Max még tehetsz egy két megjegyzést a "kedves anyósnak": fizesse a rezsijét a másik gyereke, mert nektek a pénz jelenleg másra kell, ja hogy segíteni is kéne sajnos nem tudok, mert nincs rá időm.

Azért azt megkérdezném tőle, hogy a másik unokája miért különb a gyerekemnél? És a kedves férjemmel is elbeszélgetnék, hogy ti segítitek, pénzelitek és így köszöni meg. Ha a férjed nem szól akkor szólj te megteheted.

Amúgy meg ha nem használná annyit az autóját akkor még benzinen is tudna spórolni, vagy adja el és vegyen bérletet.

2014. júl. 29. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!