Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kerüljem el a közös...

Hogy kerüljem el a közös étkezést?

Figyelt kérdés

A párom szüleit csak nem rég ismertem meg. Eddig csak négyszer találkoztunk, és az utolsó alkalommal ebédre hívtak meg. Minden jól ment az elején, amíg hozzá nem láttunk az evéshez. Az első problémát az okozta, hogy vegetáriánus vagyok. Az anyósjelölt tudta ezt, pláne, hogy mikor látta, hogy nem szedek húst, rákérdezett és én mondtam, hogy nem kérek, nem eszem húst. Erre ő egy "Ne butáskodj!" felkiáltással belenyomott egy fél karajt, vagy nem tudom micsodát a tányéromba. Montam magamban, jól van, nem akadok ki, majd kikerülöm. Nekiláttam az evésnek, és rá kellett jönnöm, hogy a párom szülei egyszerűen undorítóan esznek. Gyakorlatilag kézzel-lábbak csócsálták az ételt, és közben teleszájjal osztották az észt a lányuknak, hogy a gyereknek ilyen-olyan kajákat adjon, mert azt szereti. (Plusz poén, mikor a gyerek által annyira imádott kaja a slány szájából az apukája tányérján kötött ki.) Ez szerintem borzasztóan visszataszító, de úgy tűnt senki mást nem zavar.

Szerintetek hogyan kerüljem el a továbbiakban a közös étkezést úgy, hogy ne sértsem meg őket?

21/l

2014. júl. 20. 15:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Esetemben én vagyok a párod helyében. :) Már a szüleim evés- és ivásmódja is hagy kifogásolnivalót (anyum például teli szájjal rág és egy korty vizet sem tud lenyelni úgy, hogy kevéssé megdöntve a poharat ne szívja hangosan s utána bömbölő korttyal le ne nyelje), a nagyszüleim szegények pedig a lehető legnagyobb csámcsogással étkeznek. Hallom, ahogy az étel darabokra morzsolódik és keveredik egymással :D És most nem viccelek :D

Mindez fel sem tűnt addig, amíg huzamosabb ideig el nem kerültem otthonról (egyetem). Most, hogy ismét több időt töltöttem itthon kész kényszer volt a közös evés. Komolyan mondom, sokszor akaratlanul is a fülemhez kaptam annyira zavart már a sok mellékhang. Megváltoztatni már nem lehet őket, mert a kedves figyelmeztetés és a gorombább rászólás is csak ideig-óráig hozott eredményt, több évtizedes szokásokon már nem tud változtatni saját akarat nélkül.

Szerintem ezt már így kell elfogadni. Ilyenkor arra gondolok, hogy mennyi mindenért hálás lehetek nekik és háttérbe szorul a negatívum. :)

2014. júl. 20. 15:57
 12/24 anonim ***** válasza:
81%
9-es belőled 2 dolog hiányzik: a diplomácia és az intelligencia.
2014. júl. 20. 16:03
 13/24 anonim ***** válasza:
69%
Megszoksz vagy megszöksz.
2014. júl. 20. 16:08
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

"Ha komolyan gondoljátok a pároddal, akkor nem tudod elkerülni a közös étkezéseket. Lehet miatta húzni a szádat, de csak folyamatos konfliktusforrás lesz köztetek."

Ez ostobaság! Legalább másfél éve nem ettem az anyóséknál, és nem azért, mert undorítóan esznek, egyszerűen el lehet őket kerülni, ha akarja az ember.

A saját szüleimet is. A kapcsolat két emberről szól, nem a szülőkről, attól, hogy ő nem jön ki jól a párja szüleivel, még nincs megmérgezve a kapcsolat. Kivéve, ha anyuci pici fiával jön össze, de ott tökmindegy, mit van...

2014. júl. 20. 16:26
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy el lehet kerülni, de az igazi az, amikor a tágabb értelemben vett család tud együtt étkezni, beszélgetni, jól érezni magukat együtt, és nem kerülgetni kell a rokonokat.
2014. júl. 20. 16:34
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én addig ettem a párom szüleinél, amíg nem láttam egyszer (pont evés közben), hogy az apukájára rájött a köhögés, a szája elé tette a konyharuhát, aztán köhögés után tovább törölgette vele a tányérokat, evőeszközöket. Az volt az utolsó falat, amit náluk ettem. Sértődés ide, vagy oda, nem bírtam ott enni ezek után. Valószínűleg meg volt a véleményük rólam, hogy egy finnyás kis nő vagyok. Ők már nem élnek, de évekig tartott ez az időszak.
2014. júl. 20. 18:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyósom hatalmasakat böfög az asztalnál. Kész vagyok tőle.
2014. júl. 20. 19:50
 18/24 anonim ***** válasza:
Nekem anyósom szörnyen főz. Plusz van egy ilyen fóbiaszerűségem, hogy idegen helyen nem szívesen eszek, ezt el is mondtam neki is. Próbál rávenni, hogy egyek náluk, ha olyan van, amit nagyon szeretek akkor van, hogy leülök, de nem szívesen, mert a higiéniával is vannak gondok. Szóval ki lehet kerülni. Az meg parasztság, hogy nem érti meg, hogy nem eszel húst.
2014. júl. 21. 00:53
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám a páromnak, hogy nekem kellemetlen, hogy tukmálják a húst, de megsérteni sem akarom őket, úgyhogy mindig ebéd utánra hívjon. Vacsora előtt pedig lépjetek le, szervezzetek máshova programot. Vagy menjél délelőtt reggeli után és ebéd előtt lépj le. Azért minden családnál megvan a szokás, mikor esznek, lehet úgy számolni.
2014. júl. 21. 10:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem ertem miert ne lehetne a paroddal ezt nyiltan megbeszelni,hogy rosszul esett,hogy az anyja nem vette figyelembe,hogy te vega vagy.sot mev eroltetni is akarta a hust.o megmondhatna az anyjanak,hogy legkozelebb szivesebben visz el teged ha ezt nem csinalja.Az,hogy hogyan esznek mar mas kerdes...ha komoly lesz a kapcsolat meg jopar csaladi ebed var rad...
2014. júl. 21. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!