Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom anyja ma meghalt,...

Párom anyja ma meghalt, párommal nem volt felhőtlen a viszonyuk, csak pár napja békültek ki. Ezek után illik nekem fekete ruhát felvennem?

Figyelt kérdés
2013. aug. 16. 21:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nem a ruhán múlik.Mikor anno a férjem apja meghalt(nem ismertem akkor még,csak képeket láttam a temetésről),az anyósom és a gyerekek sem voltak feketében,de ettől függetlenül nagyon megviselte őket.Kérdezd meg a párod,mert úgy biztos nem csinálsz rosszat.
2013. aug. 17. 08:52
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
Én kizárólag a temetésre vennék fel fekete ruhát. Amúgy nem! És nem azért, mert rosszban voltak, egyébként sem... az igazi gyász nem kifelé történik.
2013. aug. 17. 10:19
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Én a temetésre felvenném a fekete ruhát, amúgy meg kitűznék egy gyászszalagot egy ideig. Felénk legalábbis így szokás. Feketében járni több héttel a temetés után csak az özvegy, a szülő, a testvérek, a gyerekek szoktak, szóval csak a nagyon közvetlen hozzátartozók.
2013. aug. 17. 11:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Én nem járnék feketében. Felvenném a temetésre és annyi. Bár a férjemék családjában temetés sincs, hamvasztanak mindenkit, de azt sem szertartással, csak "majd kedden megyek be a mama hamvaiért" oszt kész úgyhogy oda se tudnám felvenni. Saját családom miatt járnék feketében, nem arról van szó, hogy szerintem elavult hülyeség, de a férjem családja miatt nem.
2013. aug. 17. 12:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem sem számít, mi van rajtad. Mikor nekem meghalt egy közeli hozzátartozóm, gondolom feketében voltam a temetésen, de utána nem is figyeltem arra, mit veszek fel. És ez most így 2 év után esik le, hogy tényleg nem is agyaltam ilyenen, hogy egyáltalán feketét hordjak! Tényleg nem ebben mutatkozik meg a gyász!
2013. szept. 6. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!