Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » EGy újabb anyósgond? Anyósomma...

Anyács kérdése:

EGy újabb anyósgond? Anyósommal egy telken élünk, külön lakásban. Mióta megszületett az unoka, azóta teljesen megbolondult. Próbálom normálisan kezelni a dolgokat, egyik fülön be-másikon ki, de lassan megint elszakad a cérna, és kitálalok.

Figyelt kérdés

Ennek mindig sértődés a vége, és mindig ő jön ki jól belőle, és mindenki más szarul érzi magát. Költözni még nem tudunk.

Gondoltam elmesélem neki, hogy felvették a bölcsibe a gyereket. Első kérdése volt, hogy mikor lesz a szülői? merthogy ő is el fog menni rá, hogy meghallgathassa, hogy miket mondanak. (Pont szabin lesz abban az időszakban, tehát sajna el tud menni). Mit mondjak neki? Arra gondoltam, hogy majd legközelebb mondom neki, hogy apukámat is elhívtam, aztán vagy ézreveszi magát vagy nem. Agyamra megy komolyan.

#anyós unoka
2013. jún. 26. 12:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Mond el neki, hogy a te gyerekeid szülőértekezleteire te szeretnél elmenni, ő már elment a saját gyerekeiére. Engedje meg, hogy te is élvezhesd, ennyi!

Nagyon jó, hogy érdeklődik, majd ha hazaérsz elmondod mi volt.

2013. jún. 27. 07:25
 12/17 anonim ***** válasza:
93%
Ne mondj el neki ilyeneket. Beszélgess mással. Én is egy időben késztetést éreztem rá, hogy jó fej legyek, megosszak vele mindent, tényleg mindenfélét, aztán mindig rájöttem, hogy csak csinálom magamnak a bajt.
2013. jún. 27. 10:34
 13/17 anonim válasza:
17%
Sajnos vannak eléggé rámenős anyósok, ilyen az enyém is. A fiát imádja, engem viszont nem szeret. Állanódan dolgoztat, mindig próbálok tökéletesen megfelelni. El kell őket fogadni, amilyenek, nem szabad veszekedni.
2013. jún. 28. 22:39
 14/17 anonim ***** válasza:
86%
Mondd meg neki, hogy ha segíteni akar, akkor inkább legyen a gyerekkel, amíg elmész a szülői értekezletre. Irányítsd a túlbuzgóságát, úgy, hogy azzal neked segítsen, ne az őrületbe kergessen.
2013. júl. 3. 00:09
 15/17 nihiliano válasza:

én a helyedben azt monanám neki,hogy szeretnél picit önállósodni,egyedül akarsz megpróbálkozni pár dologgal,hiszen neked is meg kell tanulnod dolgokat,önállóan,szeretnél megpróbálni a saját lábadra állni

:)

2013. okt. 13. 13:53
 16/17 anonim válasza:
57%

Én amikor csak tudok, nem kommunikálok vele. Az a baj, hogy minden információt a maga hasznára próbál fordítani. Kombinál, manipulál, nyomul. A gyerekért odavan, neki nem árthat, a férjemet nem érdekli, hogy mit csinál, őt nem tudja manipulálni, ez a szerencsém.

Nehéz, hogy együtt éltek, de ha már így van, minél kevesebbet kommunikálj vele. Kedvesen utasítsd vissza minden erőszakos ajánlkozását, vagy csak mosolyogj, és ne válaszolj. És próbáljatok elköltözni.

Nem fog megváltozni. Sajnos az ember menyként belecsöppen egy másik család ezeréves játszmáiba. Ha az apósod hagyja ezt, mert szerintem alapvetően itt kezdődött minden, akkor nem tudsz mit csinálni.

Lavírozni kell folyamatosan. Egy idő után rutinból megy. Később, ha nagyobb a gyerek, már nem lesz akkora szerepe az életében. Én azt tapasztalom, hogy azért a férjek nem konfrontálódnak szívesen az anyjukkal, még ha idegesíti,akkor sem. Az enyém a sarkalatos dolgokban, pl. mikor jöhet, meddig maradhat stb. segít, de a mindennapi harcokra egyedül maradok. Nekem kell lekezelni sajnos.

2014. febr. 14. 10:59
 17/17 anonim válasza:
72%
Úristen meg ne engedd ,hogy elmenjen a szülőire.... ha ezt megengeded, egy életre véged lesz...már eleve rossz ötlet,hogy egy telken laktok, a férjedre befolyással van, ahogy lenne pénzem elhúznék onnan, csak mérgezni fogja a kapcsolatotokat, a gyereknevelésed állandóan szapulni fogja ... állj a sarkadra...nem kell alamuszinak lenni, ha megsértődik így járt...
2017. jún. 8. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!