Nektek, hogy esne ez az apóstól?
2 éve próbálkozunk, mind hiába. Volt már 4 sikertelen inszeminációnk is. Most készülünk a lombikra. Nem titkolózunk, tudja mindenki, min megyünk keresztül.
Apósom azt találta mondani, hogy amúgy ő már úgy megszokta, hogy mi ketten vagyunk, furcsa is lenne, ha lenne gyerekünk...
Nem is értem, hisz a párom kisebbik nővére is 6 év után vállalt gyereket a párjával, nekik nem mondta ezt.
Amúgy már most sejtem, hogy valószínűleg a két lánya gyerekeit jobban fogja szeretni, mint a fiáét, hisz ők nincsenek annyira közvetlen viszonyban.
Ebben semmi bántó nincs, de jellemzően a meddő nők olyan hisztit csinálnak minden hasonló kérdésből, hogy az félelmetes.
Írom ezt meddő nőként!
Szörnyű, és a sértődékenység mellett az irigységük még figyelemre méltó.
El kell fogadni, hogy nem mindenkinek lehet gyereke, van más módszer is, pl. örökbe fogadás, nem másokon kitölteni a keserűséget.
Ismétlem: nekem sem lehet gyerekem egészségi okokból, csak én elfogadtam. Attól, hogy mindenkibe beleállok, beszólok, megsértődök NEM esek teherbe, de legalább a többi ember is inkább elkerül.
Nem kell belelátni semmit ami nincs ott.És különben meg szerintem nyugtatni akart,csak furán fejezte ki magát.
Amikor terveztük a babát, anyósom azt mondta hogy "minek nekünk már gyerek?"
Akkor számomra nagyon megdöbbentő volt, főleg úgy, hogy 1 élő gyereke van,és volt 7 vetélése és 1 koraszülése volt amiből a baba meghalt pár hetesen.És nem értettem, hogy miért nem emlékszik rá, hogy mennyire akart anya lenni, és hogy én is ugyanazt érzem,hogy anya akarok lenni.
El kell mondanom, hogy rajongásig szereti az unokát, be is vallotta,hogy teljesen más a szívében,és a nagymamaságot is másképp/szabadabban éli meg,mint a másik 2 unokával volt, akik már felnőttek.
És azt is be kell vallanom, hogy igaza volt, csak nem jól fejezte ki magát.Simán arra akart utalni, hogy a férjem nem való apának,csak ezt nem tudta/akarta kifejezni/kimondani.
Szóval lazítsál,nincs semmi baj!
Ebben semmi bántó nincs. Te keresed az ürügyet, hogy valamiért utálkozhass rá.
"Nem is értem, hisz a párom kisebbik nővére is 6 év után vállalt gyereket a párjával, nekik nem mondta ezt."
Vagy igen, csak nem teelőtted.
"Amúgy már most sejtem, hogy valószínűleg a két lánya gyerekeit jobban fogja szeretni, mint a fiáét, hisz ők nincsenek annyira közvetlen viszonyban."
Ezt csak te képzeled bele. De ha így fogsz viszonyulni hozzájuk, akkor ez önbeteljesítő jóslat lesz. És azért fogja kevésbé szeretni őket, mert a menye (TE, KÉRDEZŐ!) ellenséges lesz vele.
A te cipődben járunk mi is. Mi mondjuk nem mondjuk senkinek, csak a főnököm tudja mert ő enged el az adott napokon.
Én kimondottan sértődékeny és érzékeny vagyok ebben a témában mindenre, de amit az apósod mondott én nem az szűröm le mint te. Nem érzem bàntónak.
18-as. Azért ez elég durva volt az anyós részéről.
Engeded majd a gyerekeket hozzá?
19. Egy gyerek lesz csak 🙂. Nem, amúgy, legalábbis nélkülem vagy az apja nélkül nem visszük/mehet majd a gyerek. De gyanítom nem is fog anyóshoz ragaszkodni, ahogy anyós két fia sem ragaszkodik, most karácsonykor sem kajálnak nála, inkább a sógorom elhozza a kaját , férjem már évek óta át sem megy. Mondjuk ez sok mindent elárul anyósról...
Szóval ha majd a gyerek akar menni a mamához, akkor vagy velem, vagy az apjával, és csak villámlàtogatàs lesz. Nem anyós miatt fogunk amúgy menni, hanem tényleg ha a gyereknek lesz igénye rá. Én nem fogom erőltetni. Ott vannak az én szüleim, akik normálisak és hozzájuk rendszeresen akár napokra is megyünk majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!