Szeretem nagyon az anyósom,és nem akarom megbántani. Pár napja küldött nekem egy erős pistás üvegben mogyorókrémet, ami nem volt rendesen kimosva,és a mogyorókrém is átvette az ízét/illatát, és meg is penészesedett. Hogy mondjam el ezt neki?
Szerintem a legtisztább út az őszinteség. Mondd meg neki,úgy ahogy itt leírtad,ha normális az anyósod akkor megérti és elfogadja. De mind tudjuk,hogy az időseknek (leginkább nagymama,anyós) szívügyük az,hogy ételt adjanak a családtagjaiknak,ez nem is baj,de olykor-olykor ha nem fogadod el,vagy ha közlöd,hogy nem lett túl jó a kaja,akkor megsértődhetnek.
A nehézségek és a sértődések elkerülésében talán ez lehet a legjobb megoldás:
Elfogadod,és ha gusztustalan,akkor kiöntöd otthon. Így örült,hogy adott és elfogadtad,nem lesz sértődés.
Nem kellene normálissá tenni azt, hogy ételt dobunk ki! Egyszerűbb megmondani, hogy ez így nem jó, készítse el másképp, rendesen, vagy ne is adjon.
Ha olyan formában mondod el neki, ahogy itt leírtad, szerintem nem lesz baj, megérti.
Szerintem ez az a hazugság, ami senkinek nem árt.
Én nem mondanék semmit, ha rákérdez, finom volt, nagyon kedves, köszönjük.
Mivel a mogyorókrémet nem ő csinálta a saját maga által termesztett mogyoróból, ezért a legjobb lenne egyenesen megmondani neki, hogy a félig ráromlott dolgokat ne tukmálja másra mosatlan edényben.
Ha meg segíteni akar, akkor adja oda az árát pénzben - az nem romlik olyan gyorsan és nincs szaga!
:-)
#19 - bravó - ez a legjobb visszacsapás!
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!