Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg lusta vagyok hogy...

Tényleg lusta vagyok hogy terhesen nem dolgozok?

Figyelt kérdés

A történetem annyi, hogy 4 éve vagyunk együtt a párommal, akinek van egy testvére, és persze mondanom sem kell hogy ők a minden, ott van már unoka stb. Mi nem kapkodtuk el, nalunk 1 év együttjárás utan lett az elso baba, nálunk most jön a kis picur, 4 év utan :)

8 hetesen voltam elsőnek dokinál ahol megállapította hogy tényleg baba lesz minden rendben, viszont nagyon görcsöltem és nagyon fáradt voltam. A munkahelyemen elértem szerintem mindent amit lehetett, boltvezető voltam, 12 órában arut pakoltam, mindennap jott áru. Nem akartam elmenni addig míg a doki nem mondja hogy valóban baba lesz, de amikor ott voltam elmondtam neki hogy mindennap majd elalszok már delután és nagyon gorcsolok, ha épp szabadnapos vagyok, akkor pedig reggeltol estig alszom, majd másnap mégis ugy kezdem a munkanapom mintha semmit nem aludnék, és iszonyatosan félek a görcsök miatt. A doki kiirt, azt mondta ne kockáztassak, maradjak itthon, pihenjek. Hozzateszem 40 ezerrel kevesebbet kapok így, mert eleg jol kerestem. A parom tesojának a felesege, nem kap semmit a gyerek utan mivel nem dolgozott sehol vilag eleteben. Most 4 orasban dolgozik dohanyboltban. És megint jon a baba náluk is, és még mindig dolgozik. Tehát megint o a jó a szent hogy dolgozik, pedig terhes. Nekem a parom csaladjatol az elso kerdes nem az volt, hogy vagyok, hanem hogy nem dolgozok? Azota folyamat azt hallgatom ha jobban vagyok vissza mehetek, mert nagy hassal is dolgoznak... hát nem tudom, nem bírtam eljottem, de gondolom ezért nem kellene ennyire megkovezni engem?! Vagy igazuk van? Azt se tudom ilyenkor hogyan reagaljam le ezeket a kerdeseket, hogy miert nem maradtam miert nem dolgozok, stb.... kicsit hosszu lett, de nagyon bosszant a dolog :/

2021. dec. 15. 16:45
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
99%
Ha most nem állsz a sarkadra, húzod meg a határt, úgy fogsz szopni mint a torkosborz..
2021. dec. 15. 17:03
 12/62 anonim ***** válasza:
99%

Minden terhesség más és minden nő teste máskép reagál.

Egy dohányboltban szerintem könnyebb fizikai munka van mint egy talpalós közértben

Függetlenül mindentől ne anyós döntse el neked a babának mi a jó!(Gondolom nem te vagy anyós kedvenc menye ez a hozzáállás tipikus)

A ti pénzetek ha a férjed melletted van kiáll érted ő elmehet a sóhivatalba panaszra.

Ne törödj vele.A baba érdekében ne idegeskedj mert az árt.Az anyós sem arról híres hogy kímélni akarjon téged.Ennyi jó érzés szorult belé!

Sok egészséget és minden jót nektek!

2021. dec. 15. 17:04
 13/62 anonim ***** válasza:
22%
Mondjuk egy dohánybolti eladó lehet, hogy többet ácsorog a négy órában, mint egy boltvezető nyolcban.
2021. dec. 15. 17:05
 14/62 anonim ***** válasza:
94%

És a férjed mindehhez nem szól?

Én megkérdezném legközelebb őket, hogy az ő kenyerüket eszem-e? És ennyire lényegtelen az unokájuk jólléte?

Nem igazán mennék hozzájuk, de ők se jöjjenek.

2021. dec. 15. 17:07
 15/62 anonim ***** válasza:
98%
13-as. te se nagyon tudod mennyi minden van egy boltvezető nyakában. Elárulom, nem csak pappírt tologat. Nálunk az árufeltöltéstől a húspulton át a pénztározásig mindent csinál.
2021. dec. 15. 17:13
 16/62 anonim ***** válasza:
93%
Felháboritó,hogy az emberek mi mindenbe beleütik az orrukat.Az anyósod dolgozik?Kérdezd meg tõle,amikor terhes volt utazott-e annyit mint te és cipekedett-e?
2021. dec. 15. 17:14
 17/62 anonim ***** válasza:
88%
Elég nagylány vagy már. Mit foglalkozol azzal, hogy "anyuka" mit mond? Le kell ugatni a vén szipirtyót.
2021. dec. 15. 17:21
 18/62 A kérdező kommentje:
Nem 8 órában dolgozok, hanem 12 ben, nálunk nincs 8 óra, és az irodai feladat reggel 10 perc kiadni a kasszát, este 10 perc lezárni, napközben max parszor megyek be emailt olvasni, azon kivűl raktárat űrítek, boltban átépítem a polcokat a kínálatot, raklap mindennap jön, azt ki kell pakolni. Szóval nem ülök és nem papirt tologatok, és ezt anyóséknak is elmondtam... de egyiken be másikon ki. Párom nem szól semmit, ő szerinte így a legjobb, ha itthon vagyok és vigyázok a babára, hozzáteszem míg nem mentem orvoshoz nagyon sokat mondta hogy nem örül hogy görcsölök, menjünk be ügyeletre. Másrészt ha mégis szóba hozzák ezt anyósék nem szól bele és nem áll ki mellém hogy mi van... kicsit fáj minden is....
2021. dec. 15. 17:26
 19/62 anonim ***** válasza:
99%
Ez a gond, hogy a párod nem véd meg amikor szerencsére ő us egy véleményen van veled. Én rákérdeznék alkalom adtán, hogy miért is nem áll ki érted.
2021. dec. 15. 17:31
 20/62 anonim ***** válasza:
59%

édesem, 250ezer nettója 166250.

250ezer bruttó bérhez tartozó, 60%-os mértékű táppénz nettója 127ezer.

Itt van 40e különbség a tp és a bér között, márpedig te mondtad, hogy ennyivel kapsz kevesebbet.

Ilyenkor csípem, hogy ebből élek és hamar ltáom, ha valaki hazudik a számokban.

2021. dec. 15. 17:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!