Hogyan kérjem meg rá finoman őket?
Anyósom és apósom mindig így becéz
Pl: Rebike
A Rebi vagy a Rebeka nem zavar de a Rebike az borzasztó, 20 éves vagyok nyilván nekik még gyerek, a saját gyereküket is -ka, -ke végzővel hívják, de engem zavar.
Lekezelőnek érzem, egyáltalán nem tartom kedveskedőnek.
Hogyan kérjem meg őket rá finoman hogy ne hívjanak Rebikének?
Én is utálom a ke-ka kicsinyítőt... Én páromnak szólnék, hogy szóljon már majd egyszer finoman a szüleinek, hogy : Rebi nem szereti a Rebike nevet. Ha egyszer véltetlen kijön szóra, akkor szólnék csak.
Tőlem szerencsére megkérdezték, hogy hogyan szeretem a nevemet.
Az 5-ös egy kissé passzív-agresszív - az ilyen nem mindig szép, főleg ha idősebbek felé irányítod (főleg leendő anyós-apósnak).
A Rebi ugyanolyan ronda mint a Rebike.
Ha már szólsz, szólíttasd magad Rebekának.
Kolléganőm Bekának hívatja magát.
A Kérdező által elfogadható Rebi és ribi között is pont ugyaennyi a különbség, így ez nem lehet kifogás, mert annak gyengécske.
Kérdező!
A becézgetés általában szeretetet akar kifejezni, eléggé beteges gondolat azt lenézéssel vizionálni, jó viszony esetén.
Ettől függetlenül, ha neked nem tetszik, akkor megmondhatod, a világ legtermészetesebb hangján.
Ahogy én 6 évesen képes voltam megmondani, hogy ne szólítsanak Marinak, amikor a nevem Mariann.
Engem is rendre próbálnak Évikézni az idősebbek, de mindenkinek azonnal mondom, hogy Évi, vagy akkor Éva (bár ettől is ki tudok szaladni a világból :D)
Egyedül egy nagyon kedves idős asszonytól viselem el, mert ő tényleg születésemtől kezdve így nevez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!