Hogyan kezeljem, hogy a párom szülei így bánnak a
gyerekemmel?
Figyelt kérdés
Pár hónapos babáról van szó. Mióta megszületett, egyre rosszabb a helyzet. Az apai nagyszülőknek elég "érdekes" gyereknevelési nézeteik vannak, ami engem nem is érdekelne, ha nem művelnék ezt a gyerekemmel. Mondogatták, hogy hagyjam sírni, ne ringassam meg hisztis ez a gyerek...ezeken még túlléptem. De már akárhányszor itt vannak, sír a gyerek, pedig amúgy vidám természetű. A sok idegesítő dolog mellett, ami most végleg kiakasztott, hogy a pár hónapos anyatejes gyerekkel meg akarták kóstoltatni a bort. Igen, a bort. Még jó, hogy ott voltam és megakadályoztam, mert egy pillanaton múlt. Férjemnek mondtam, ő is ideges lett, szólt is nekik, hogy ezt nem kéne. De ott tartok, hogy nem akarom őket a babám közelébe engedni. Csak a férjem meg jóban van a családjával és nem szeretném őt sem megbántani, így is elég rossz neki ez az egész, mert ő is látja, hogy mi a helyzet. Meg nem hiszem, hogy megszakítaná velük a kapcsolatot. Ti mit tennétek? Vagy aki hasonló helyzetben van, hogyan kezeli?
Ne legyen a gyerek a ti felügyeletetek nélkül velük egy percig se.
2021. ápr. 5. 17:28
2/18 anonim válasza:
Óvjátok szerencsétlen kisbabát ezektől az emberektől, csodálom, hogy a férjed még életben van. Ilyen viselkedéssel kiskorában meg is ölhették volna.
2021. ápr. 5. 17:32
3/18 anonim válasza:
Egy csecsemőt a lehetővlegtöbbször ringatni és szeretgetni kell, hozzáérni, simogatni, babusgatni. Sok helyen olvastam, hogy emiatt váltak emberek szorongóvá felnőtt korukra. Nem foglalkoztak velük csecsemőként. Az első 3 év nagyon fontos egy ember fejlődése szempontjából.
2021. ápr. 5. 17:36
4/18 anonim válasza:
Nyilván a férjednek nehéz lenne, ha a családja nem is láthatná a babát, szóval talán ez nem a legjobb ötlet(bár jogosnak jogos lenne). Szerintem csökkentsd le a találkozók számát minél kevesebbre és véletlenül se hagyd velük a gyereket egy percre se!
2021. ápr. 5. 17:40
5/18 anonim válasza:
Ha a férjed akar velük találkozni akkor menjen ő.
Őket meg nem kell beengedni
2021. ápr. 5. 18:03
6/18 anonim válasza:
Az egyik rokonom így "nevelte" a gyerekeit.. Sír? Bezárta a másik szobába. Nagyobb lett, csinált valamit ami nem tetszett neki? A nyári konyhába kizárta AKÁR 1 NAPRA! Mára az egyik gyerek depressziós, a másik pedig alig tud kapcsolatot létesíteni más emberekkel.(ezen kívül mind2en nagyon jószívűek lettek, de az anyjuknak hála nem lettek szocializalva, nem kaptak törődés) Ennyit tesz az ilyen idióta nevelés. TARTSD TŐLÜK TAVOL A BABÁ! A gyerekedről van szó, ha azt mondod azt ne csinálják, KOTELESSÉGUK abba hagyni. Nyugodtan emeld fel a hangod, nem normális amit csinálnak. Gyerekkel bort? Aztán majd már 20 évesen menjen tönkre a mája? Johogy nem már a cigivel kezdik hogy szívjon el egy szálat...
Tudasd velük, hogy a TE babáddal csak olyat csinálhatnak amit TE megengedsz, ez teljesen jogos lenne tőled!
2021. ápr. 5. 18:09
7/18 anonim válasza:
Ezek nem épeszüek, soha ne engedd,hogy egy percig is a baba velük legyen.En is láttam egyszer,hogy a nagymama a 3 hónapos babának sült kolbászt adott, és mondta, jajj de izlik neki.Szóltam,hogy ezt nagyon rosszul teszi, mi lett a vége olyan grimaszokat csinált rám, hogy majdnem lenyelt egyben.
2021. ápr. 5. 19:24
8/18 anonim válasza:
Ha hagyod sírni a gyereket, egy életre problémái lehetnek emberi kapcsolatokban. Pont ebben a korban tanulja meg, hogy lehet másokra számítani, kötődni.
A boros történet durva, nem értem mit gondoltak. Ne bízzad rájuk a gyereket, mindig legyél ott te vagy a férjed.
2021. ápr. 5. 19:32
9/18 anonim válasza:
Az én anyósom csinálna ilyet, többet nem jöhetne babázni, az ziher. A férjem persze menjen hozzá nyugodtan, nekik nem kell megszüntetniük a kapcsolatot, de a gyerekem közelébe nem mehetnének többet. Vagy csak piros betűs ünnepekkor nagyon max, azt is állandó felügyelet mellett. Mégis, hogy képzelik ezt?!
2021. ápr. 5. 19:34
10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Valahol megnyugtattatok, hogy nem reagálom túl.
Természetesen a "tanácsaikat" nem fogadtam meg, egyáltalán nem vagyok híve a rideg nevelési módszereknek.
Megpróbálok ritkábban találkozuni velünk, bár ez nem lesz egyszerű, és semmiképpen sem hagyom egyedül velük a babámat. Sajnos a férjemmel mindketten konfliktuskerülők vagyunk, de nyilván azért nem hagyom nekik, hogy ilyesmiket csináljanak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!