Anyóssal egy utcaban lakni? Kinek mi a tapasztalata?
#11.vagyok, megfogalmaztam talán úgy, hogy ebben már jó érvek is legyenek. Hátha előrelépést nyújthat.
Elveszi tőled azt az örömöt/azt a csodát, hogy végre van egy (saját) gyereked.
annyit akar vele lenni. mintha ő akarna az az anyja lenni; ebben a helyzetben pedig neked kéne, hogy a prioritást élvezd
(így, a kis szűk családdal ---aki embereket te választottál magad köré, családi boldogság; párod anyját nem te választottad, és most szeretnél kicsit csak velük lenni. Akit választottál magad mellé meg a ti kis csipet-csapatos közösségetek.
Szóval én belőlem ez a meghittség szó jön elő folyton, hogy ezt lehetne pl hangsúlyozni; nem pl minden nap anyósod rátokront; és "beletör", betör az életetekbe; teljesen hívatlanul, úgy , hogy nem kérte senki hogy jöjjön , nem várta senki senki, hogy jöjjön; csak beugrott előzetes bejelentés nélkül. (amikor ti nem is vagytok állandóan felkészülve úgy, hogy vendégeket fogadjatok és őket pesztráljátok--lelkileg se, meg mondjuk úgy rendileg; meg ez úgy nagyon strapás hogy állandóan jönnek, hogy tényleg ez a mindig készen létben való állásotok--lehet ez nem itt volt írva, hanem másik kérdésnél, de gondolom lehet, hogy mind a kettő tőled származik, de hogyha nem , akkoris hasonló a próbléma. Hogy ennyi strapát pl elviselni, hogy mindig jönnek, és szóval mindig készenlétben, full rendnek is kell lennie, meg lelkileg is , hogy mindig jópofizni kell velük; és külön valakire mindig oda kell figyelni, figyelmet kell szentelni.) Tehát tényleg rátok ront.
Nem tudsz a gyerekeddel foglalkozni mert anyósod folyton ott van lábalatt. Szóval rátok ront, nem lehet tőle élni, tök jó, hogy mindig ott van, de ez már sok.
Tehát fő lényegek: elveszi tőled azt az örömöt, csodát, hogy végre van/lehet egy saját gyereked/ketek.
Rátok ront,
Nem tudsz a gyerekeddel foglalkozni mert anyósod folyton ott van. Birod anyóst, de ez már sok. :S
szóval szerintem ilyen érvek akár jók lehetnének.
Azért nem csak a távolságon múlik a dolog, hanem a hozzáálláson is. Tőlünk 10 perc sétára laknak anyósék, de soha nem volt semmi gond. 10 éve vagyok együtt a férjemmel (azaz a fiával). Laktam is náluk, mielőtt saját lakásba költöztünk volna; igaz, csak fél évet, de akkor sem volt gond. Hozzáteszem, a férjem nem az az anyuci pici fia típus, aki mindenre csak bólogat, annak ellenére sem, hogy elsőszülött és egyszem fiúgyerek, két húga van.
Nem járkálunk meglepetésszerűen egymáshoz, az a minimum, hogy előtte megkérdezzük, alkalmas-e. Engem még sosem zavart, hogy jött unokázni, kedveljük egymást, dumálunk, nem okoskodik, nem akar mindent jobban tudni. Szóval anyósa (és menye is) válogatja, nem lenne semmi problémám, ha egy utcába költöznénk. De tudom, hogy ez ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!