Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyóssal egy utcaban lakni?...

Anyóssal egy utcaban lakni? Kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés
Szerintetek kell féljek ha mondjuk mi X utca 85be lakunk ő meg ugyanabba az utcaba fog lakni a 130.ba? Akitol bereljuk a hazat annak van ott egy kiado háza, es most oda költözik...kicsit aggaszt a dolog, nincs konfliktus koztunk es kedveltem is őt az elejen de amikor terhes lettem nekem sok bolt az h kb.minden heten meglátogatott, en nagyon magamnak valo vagyok, ugy ereztem ez sok,a sajat apammal nem találkozok heti rendszeresseggel pedig 20percre lakik tőlünk.Mondhatni megundorodtam a nőtől. Miota megszultem heti 1x maradt szerencsere a latogatas de utalom h atjon es orakat itt van. Meg azt is h alt.ban a parom lanyaval jon. Sokszor nincs hozzajuk hangulatom es ugy mondanam h majd maskor mert nem aktualis de tudom h a gyereket meg latni szeretnek. Meg csak 5honapos lesz. Mondtam is paromnak hogy nagyon remelem nem fog atjarni sűrűbben mert itt lesz kb.5perc sétára. En ettol total kivagyok. Gyomoridegem van. Mellesleg megkerdezhette volna basszus hogy nem e gond ha egy utcaban leszünk. De sztem ezt neki ereznie is kellett volna. Hol egeszseges mar az ha egy utcaba laksz a fiaddal/menyeddel!? Vafy en gondolom tul ezt? Biztos h meg fogom mondani neki ha ezt a heti 1x i látogatást be szeretné sűríteni. Hal a jo istennek h meg bo 8eve van a nyugdijjig, vafyis h hétfőtől péntekig dolgozik reggeltol estig. Igy talan este nem fog atjarni. Áhhh en kivagyok teljesen. Meglatom es rosszul vagyok tőle, megmagyarazhatatlan szamomra egyebkent. Egesz egyszerűen maga a lényétől kivagyok. :( félek h csak a konfliktus lesz most igy ez miatt idővel. Ja es mindenen megsertodik amugy.
2020. ápr. 26. 20:53
1 2
 11/15 1112 ***** válasza:
23%
Párod mondja meg neki, hogy kellemetlenül sokat jár át; és kicsit már úgy belemászik az életteretekbe; és szeretitek őt, de ez már kicsikét talán sok. Meg hogy most talán szerettek volna kicsit ti úgy a babával meghitten lenni, olyan friss családként. Hogy most csak ti vagytok hárman , anyuka, apuka, és a kisbaba. De mondjuk na jó, ebből ne feltétlen mondjon el mindent; mert lehet, hogy ha felhozza a meghittséget, akkor ott balhé lesz; de arra gondolok, hogy pl nemtom, kisbabákról is az első képeket pl sztárok csak jóval később, jóval a születésük után szokták kirakni; tehát, hogy legyen meg az a kis harmonikus fészkük, tehát van egy ilyen érzés, egy ilyen meghittség nekik, hogy ezek a pillanatok most csak az övék, ott vannak egymásnak, és most boldogok. Na, most, kábé, ebbe arcátlankodik és tolakszik bele az anyós most nálatok. Szerintem azért megzavarja, megbolygatja az idillt. Sőt, kicsit még olyan hatása is van, mintha szülői felügyelet mellett lennétek, így tehát nem tudjátok elkezdeni a felnőtt életeteket. Ha túl sokat ott van, túl sokat van a nyakatokon. Ezt a felnőtt életes mondatot például föl lehetne hozni. Tehát meg kéne értenie, hogy most egy kicsit 'csak ti akartok lenni hárman.' És nem jó, ha folyton ott lóg a nyakatokon. Ez olyan szomorú. Konkrétan szerintem 'nem hagy titeket levegőhöz jutni.' Tök jó,ha párszor átjön, de ha már lassan jóformán többet van nálatok, mint otthon, akkor már zavaró a jelenléte; mert az már a ti házatok, a ti (külön ) életetek. Nekem ez kicsit olyan lenne, mintha folyamatosan ellenőrzésben lennétek. És érthető, hgoy érdeklődik az unoka iránt, de ez mán így sok. Hogy nem lehet tőle nyugodt életeteket élni, mert mindig vendéget kell fogadni; és ő mindig ugye veletek akar lenni, azért jár át; vele foglalkozni kell, őneki a kedvében kell járni, ha ő akar babázni , akkor oda kell adni neki. És te pl nem is tudsz így annyi időt kettesben tölteni a saját gyerekeddel. Ha ő mindig oda beleokvetlenkedik a képbe. Szal tényleg erre a meghittségre telepszik rá. A te gyereked, te szeretnél vele foglalkozni; magadnak szülted, nem neki, (anyósnak.) Meg szal pl arra is gondolok, hogy megismerni egymást az anyuka meg a gyerek; tudom, már ismerik egymást, mert 9 hónapig a hasában volt;de szal a gyerek személyisége , meg az anyukáé, meg mondjuk a gyerek össze akar kapcsolódni az anyukájával úgy lelkileg, hogy egymásra hangolódnak, hogy anyuka pl mindig tudja, hogy melyik sírás mit jelent; hogy csak ők beszélgetnek ketten; és akkor a gyerek vizslatja anyukája arcát; és pásztázza és memorizálja a képet, ahogy kinéz. Meg ilyen megállapításokat monitoroz róla. Elgondolja a kisgyerek szerintem, hogy 'hú, most oda lóg egy tincs az arcába'; akkor megnézi, ahogy mosolyog, tanulja anyukának a mimikáját a gyerek; amikor olyan őszinte, amikor kettesben vannak, és anyuka csak a gyereknek gagyarászik, és nem kell foglalkozniuk senki mással. Meg ilyen mindenféle dolgok, de komolyan ez a meghittség, szóval ja. Belezavar, belerondít a nagyika a képbe. Engem is idegesítene:S :D Tehát amikor anyós ott van, akkor ő úgy abba mindig belezavar; mert akkor ő kerül, az anyós a középpontba, és akkor az anyuka meg a gyerek nem tudnak egymással foglalkozni; elég jól kontaktálni, így dumálni, már nézni egymás arcát ugyanúgy, szal mintha senki nem zavarná őket. Érted na. Tehát ez így kábé szerintem a ti időszakotok kellett volna a gyerekkel, egy újonnan alakult 'kiscsaládként'. Ahova nem kell az anyós. Legalábbis ennyiszer biztos, hogy nem. Lehet, hogy időnként jól jön, hogy ott van, hogy pl nem alszik, és mondjuk párod dolgozik, és akkor ki kell menned pisilni, akkor gondolom hasznos, de egyébként tényleg szóval belerondít a képbe.
2020. ápr. 26. 23:26
 12/15 anonim ***** válasza:
42%
NEM!!! Anyóshoz, bármilyen cuki-muki is, autóval 1 órán belüli útra NEM KÖLTÖZÜNK!!!
2020. ápr. 27. 10:21
 13/15 1112 ***** válasza:
19%

#11.vagyok, megfogalmaztam talán úgy, hogy ebben már jó érvek is legyenek. Hátha előrelépést nyújthat.

Elveszi tőled azt az örömöt/azt a csodát, hogy végre van egy (saját) gyereked.

annyit akar vele lenni. mintha ő akarna az az anyja lenni; ebben a helyzetben pedig neked kéne, hogy a prioritást élvezd

(így, a kis szűk családdal ---aki embereket te választottál magad köré, családi boldogság; párod anyját nem te választottad, és most szeretnél kicsit csak velük lenni. Akit választottál magad mellé meg a ti kis csipet-csapatos közösségetek.

Szóval én belőlem ez a meghittség szó jön elő folyton, hogy ezt lehetne pl hangsúlyozni; nem pl minden nap anyósod rátokront; és "beletör", betör az életetekbe; teljesen hívatlanul, úgy , hogy nem kérte senki hogy jöjjön , nem várta senki senki, hogy jöjjön; csak beugrott előzetes bejelentés nélkül. (amikor ti nem is vagytok állandóan felkészülve úgy, hogy vendégeket fogadjatok és őket pesztráljátok--lelkileg se, meg mondjuk úgy rendileg; meg ez úgy nagyon strapás hogy állandóan jönnek, hogy tényleg ez a mindig készen létben való állásotok--lehet ez nem itt volt írva, hanem másik kérdésnél, de gondolom lehet, hogy mind a kettő tőled származik, de hogyha nem , akkoris hasonló a próbléma. Hogy ennyi strapát pl elviselni, hogy mindig jönnek, és szóval mindig készenlétben, full rendnek is kell lennie, meg lelkileg is , hogy mindig jópofizni kell velük; és külön valakire mindig oda kell figyelni, figyelmet kell szentelni.) Tehát tényleg rátok ront.

Nem tudsz a gyerekeddel foglalkozni mert anyósod folyton ott van lábalatt. Szóval rátok ront, nem lehet tőle élni, tök jó, hogy mindig ott van, de ez már sok.

Tehát fő lényegek: elveszi tőled azt az örömöt, csodát, hogy végre van/lehet egy saját gyereked/ketek.

Rátok ront,

Nem tudsz a gyerekeddel foglalkozni mert anyósod folyton ott van. Birod anyóst, de ez már sok. :S

szóval szerintem ilyen érvek akár jók lehetnének.

2020. ápr. 27. 10:49
 14/15 anonim ***** válasza:
95%

Azért nem csak a távolságon múlik a dolog, hanem a hozzáálláson is. Tőlünk 10 perc sétára laknak anyósék, de soha nem volt semmi gond. 10 éve vagyok együtt a férjemmel (azaz a fiával). Laktam is náluk, mielőtt saját lakásba költöztünk volna; igaz, csak fél évet, de akkor sem volt gond. Hozzáteszem, a férjem nem az az anyuci pici fia típus, aki mindenre csak bólogat, annak ellenére sem, hogy elsőszülött és egyszem fiúgyerek, két húga van.

Nem járkálunk meglepetésszerűen egymáshoz, az a minimum, hogy előtte megkérdezzük, alkalmas-e. Engem még sosem zavart, hogy jött unokázni, kedveljük egymást, dumálunk, nem okoskodik, nem akar mindent jobban tudni. Szóval anyósa (és menye is) válogatja, nem lenne semmi problémám, ha egy utcába költöznénk. De tudom, hogy ez ritka.

2020. ápr. 27. 14:43
 15/15 anonim válasza:
83%
Eszedbe ne jusson! Én olyan messze költöztem, hogy 3 átszállással tudna csak jönni , 250 km-re. Szuper és kellett ez a távolság!
2020. máj. 1. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!