A férfiak miért nem írnak ki olyan kérdést, hogy "Ki az első egy nő életében"?
Miért nem akarják leválasztani a nőt a családjától?
Miért nem érzik megrövidítve magukat, ha a nő szereti a szüleit?
Miért nem vívnak hatalmi harcot az anyóssal-apóssal?
Miért nem féltékenyek rájuk?
Pedig inkább a nőkre jellemző, hogy a saját anyjuk nyakig benne van a fiatalok életében, jönnek-mennek egymáshoz, telefon, mesélgetés, panaszkodás, első helyen vannak tartva az ünnepeik,...stb.
Nyilván van roppant kevés kivétel, most nem őrájuk vagyok kíváncsi, hanem a jelenség magyarázatára.
Pedig nagyon gyakori a férfiak között is a kisajátítás, féltékenység. Sok ilyet láttam már ismerősök között is, hogy a férfi teljesen elszigeteli a nőt a barátoktól, családtól.
A férfiak is ugyanazokat a játszmákat játsszák, mint a nők, csak ők hallgatnak róla.
Igen, előfordulnak birtokló férfiak, de azok sem főleg a szülők, hanem barátok, barátnők, munkatársak irányában akarják elszigetelni a nőt.
Persze nem valami mentális betegséggel küzdő szociopatáról kérdezek, hanem egy átlag férfiről, aki a többség.
"A férfiak miért nem írnak ki olyan kérdést, hogy "Ki az első egy nő életében"?"
A legtöbb férfi nem osztja meg mással a magánéletet a baratanin kívül.
"Miért nem akarják leválasztani a nőt a családjától?"
Ugyanúgy akarják, mint a nők. Sőt...
"Miért nem érzik megrövidítve magukat, ha a nő szereti a szüleit?"
Ugynugy megrövidítve érzik ők is magukat.
"Miért nem vívnak hatalmi harcot az anyóssal-apóssal?"
Vívnak ők is bizony.
"Miért nem féltékenyek rájuk?"
Féltékenyek
"Pedig inkább a nőkre jellemző, hogy a saját anyjuk nyakig benne van a fiatalok életében, jönnek-mennek egymáshoz, telefon, mesélgetés, panaszkodás, első helyen vannak tartva az ünnepeik,...stb."
Anyuci pici fia ugrik az első sóhajra, mindent tud a xemet menyről, ugyanuyg első helyen vannak nálam az ünnepek.
"Nyilván van roppant kevés kivétel, most nem őrájuk vagyok kíváncsi, hanem a jelenség magyarázatára."
Valóban, kevés a kivétel, aki nem ilyen.
Mert a birtokló-kisajátító viselkedés inkább a nők sajátja.
Ugyanezzel függ össze, hogy az anyós-meny konfliktusok sokkal gyakoribbak, mint az anyós-vő, após-meny, após-vő konfliktusok együttvéve. Ott is a két nő azon hadakozik, hogy melyikük dirigáljon a férfinak.
A nők túlfontoskodnak mindent, azt gondoljak ah ők csinaljak az ugy a legjobb es ha valamire nincs rahatasuk az rosszul fog működni.
Felesleges energiakat forditanak a hulyesegre ahelyett, hogy hasznosan hasznaljak fel azokat.
1 percre be nem all a szájuk pedig csak a langyos levegőt fújják ki.
Az elvárásaik megvannak de persze csak másokkal szemben.
67%-os (#5)
Azért mert tételesen leírtad a kérdéseim ellenkezőjét, attól még nem lesz igaz, de ezt te is tudod.
Azért, mert a nők önállóbbak mint a férfiak. Le tudnak válni a szüleikről. Nem anyuka mondja meg nekik mit kell tenniük még 50 évesen is.
A nő is szereti a szüleit, de egészséges módon. Nincs olyan beteges ragaszkodás köztük, egészségesebb az egész kapcsolat. Amikor már saját családot alapítanak, akkor a párjuk, gyerekük kerül előtérbe, nem pedig az anyjuk.
Nem tudom miért olyan parazitikus a kapcsolat az anya-fiú párosoknál. Olyan, mintha a fiút az anya magának nevelné. Nem akarná, hogy később bárki fontosabb legyen az életében nála.
Egész életükben kiszolgálják a kisfiúkat, nem kell nekik tudni főzni, mosni, ellátni magukat. Arra van anyuka. Ezt tanulják meg. Mikor felnőnek akkor nem tudja őket elengedni anyuka, mert ki fog gondoskodni majd a kisfiáról? Mit fog majd enni ha anyuka nincs ott neki? Mi lesz majd vele nélküle? stb.
Én legalábbis ezt a jelenséget tapasztalom a környezetemben. Sok ismerősömnek, rokonomnak, munkatársamnak van gyereke és ezt látom.
Az is érdekes hogy amint megszületik a kisfiú, az apa valahogy kikerül a képből. Anyuka élete szerelme onnan a fia, facebookon a képeiken apuka már nem is szerepel, szinte szó se esik róla. El van felejtve.
A kisfiú ahogy felnő, nagyon anyás lesz, és nehéz lesz neki leszakadni róla. Ha megpróbálja, akkor anyuka érzelmileg manipulálja. "Ezért szültelek meg/neveltelek fel?"
Ritka jelenség az önálló férfi, aki nem az anyjától függ.
Azért, mert nem nézel be a felnőtt párkapcsolatok topikba, és nem látod a sok nyafogó férfi társad.
Azért mert más férfiak nem veled osztják meg a bajaikat, a barátnőd viszont igen.
Vagy éppen azért, mert neked nincs barátnőd, ezért szeretnéd ha más se lenne boldog és mindenkinek egy nyafka feleséget/társat képzelsz el.
Tehát ha nincsenek bizalmas barátaid, akkor szerezz néhányat, menjél velük sörözni és megtudod mi az a férfi hiszti. Ha a barátnőd folyton panaszkodik, akkor vidd el vacsorázni, vigyél neki virágot, legyél megértő. Ha így is csak panaszkodik, hagyd el.
Végül pedig ha nincs barátnőd, akkor csajozni tessék gyakorizás helyett.
Ne zavarjon egy percet sem, hogy NŐ vagyok!
Ráadásul nem is anyóskorú, még az is lehet, hogy sosem leszek anyós.
Ismét elmondom:
A jelenség érdekel, mert NŐKÉNT sokszor nekem kínos, amit itt nők előadnak.
Férfi még nem írt ki olyat, hogy összefossa a bokáját kínjában, ha megkérdezi az apósa, hogy mi volt az ebéd és hasonlók.
Ha véletlenül férfi ír ki anyós-após témát, az általában jogos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!