Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit gondoltok erről?

Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Anyósom és apósom elváltak. Apósomnak van egy új felesége. Nincs vele gond, nem szeretjük, de nem is utáljuk. Tavaly karácsonykor apósom mondta, hogy a feleségének rosszul esett, amiért rá nem gondoltunk, ezért idén vettünk neki is ajándékot.

Tavaly is, és idén is csak a férjem kapott tőlük ajándékot, én semmit.

Jogosan érzem úgy, hogy ezek után nekem nem kellene vesződnöm az ő ajándékukkal? Csak mert én találtam ki, én vettem meg, a férjem csak úgymond pénzt adott bele. (közös kasszán vagyunk)

(azért ajándékoztunk most, mert utazunk el és csak januárban jövünk vissza)

2019. dec. 18. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

A férjed mondja meg az apjának, hogy az ő feleségének rosszul esett, hogy nem gondoltak rá!

Egyébként, ha tavaly sem kaptál ajándékot, akkor ezt már tavaly meg kellett volna mondani a férjednek, hogy neked is rosszul esett.

Azt, hogy te veszed az ajándékot, azzal a férjednek segítesz.

Jövőre vegyetek egy üveg pezsgőt és adjátok át azzal, hogy ez kettőjüké!

2019. dec. 18. 18:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Tavaly nekem nem esett rosszul, mert úgy voltam vele, hogy csak apa-fia ajándékozás a normális, ezért én nem is vártam senkitől semmit, és ezért nem is ajándékoztunk a feleségének se semmit.

Csak én úgy gondolom, hogy ha a feleségének rosszul esett, hogy nem gondoltunk rá, akkor nekem miért esne jól, hogy ők nem gondolnak ránk.

Nem értem az egészet...

2019. dec. 18. 18:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Rám*
2019. dec. 18. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

Hát ez van, a prollantyúk nem ismerik az illemet.

Úgy illik (mármint azoknál, akik nem prollantyúk), hogy mindenki kapjon ajándékot.

2019. dec. 18. 18:57
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

A férjeddel kéne megbeszélned, hogy jövőre majd intézze az egészet ő úgy, ahogy gondolja. Két ilyen alkalom után szerintem már nyugodtan megsértődhetsz. :)

Bár mondjuk, ha én megtudtam volna, hogy neki rosszul esett, hogy rá nem gondoltunk, akkor idén nem külön ajándékot adtam volna neki is, hanem valami olyat, amit együtt kaphatnak.

2019. dec. 18. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Hát figyelj ez extrém ciki, mármint nekik. Férjed nyugodtan hívja csak fel az apját és mondja meg neki hogy bocs az én feleségem meg nem kapott ajándékot, mizu van? Aztán vagy bocsánatot kérnek vagy jövőre ne vegyetek egyiknek se semmit aztán kész be van fejezve az egész ajándékozás, szeretet ünnepén örüljünk egymásnak.
2019. dec. 18. 22:03
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
nálunk úgy van, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, így nincs vita ki kapott ki nem kapott. nem kell vesződni kinek mit vegyünk. kb mindenkinek megvan mindene
2019. dec. 18. 23:38
 8/10 A kérdező kommentje:

Közös ajándékot nem nagyon tudunk venni nekik. Apósom gyógyult alkoholista, a felesége meg cukorbeteg. Teljesen más az ízlésük, és kB mindenük megvan, mert gazdagok. Saját cégük van, és mindkettőjüknek felnőtt gyerekeik, így csak magukra kell költeniük a pénzt, így tényleg olyanok, hogy amit megkívánnak, azt egyből rendelik is meg netről.

Idén apósomnak egy fényképes kulcstartót adtunk az unokájával, BMW-s logóval, mert imádja a bmwket, és egy szép idézet is volt rajta. A feleségének, pedig egy kőtáblára vésett képet a saját fiával, mert most költöznek új házba, és szereti a falat fényképekkel dekorálni.

De így nem igazán lehet közös ajándékot adni nekik, mert mindkettőjüknek a saját "alom" a fontos, értitek.

A szüleimnek könnyű volt közös ajándékot adni, hiszen ők nem váltak el, egy családi képet kapnak a falra, amin én, a férjem, és a gyerek van.

De azért apósom új feleségének fura lett volna olyan képet adni, amin mi vagyunk, hiszen igazából nem sok köze van hozzánk. (felnőtt volt már a férjem mikor összeházasodtak)

Az én szüleim egyébként már az első karácsonykor mikor összeházasodtunk külön vettek ajándékot a férjembek is meg nekem is.

Anyósom szintén mindkettőnket külön ajándékoztak.

De akkor szerintem az lesz, hogy mindenki ajándékát segítek kitalálni és beszerezni a férjemnek csak apósomét nem. Azt intézze ő.

Csak azért tettem fel a kérdést mert nem tudom, hogy én vagyok-e túl szarrágó, vagy jogosak az érzéseim, hiszen az ajándékozás a alapjáraton szeretetből kéne mennie, és nem oda-vissza alapon. Ha én veszek, akkor énis kérek.

De akkor ezek szerint másoknak se tetszene ez a helyzet.

2019. dec. 19. 06:31
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

Be kell fejezni az egész ajándékozást. Már rég nem is arról szól, amiről eredetileg kéne.

Nekem nincs testvérem, férjemnek van egy huga, ott van egy kilenc éves kisfiú. A huga minden évben, minden alkalomra "leadja a rendelést" kinek mit "kell" venni a családnak. Férjem meg egy mamlasz, mert szó nélkül megveszi.

Két éve felvilágosítottam a férjem, hogy nem veszi észre, hogy a huga mit művel? Drága ajándékokat vetet, cserébe meg a férjem kapott két éve egy figurás pólót, meg zoknit :D aztán szóltam, hogy na álljon meg a menet, tényleg nem látja mit művel a tesója? Azóta csak a gyereknek vesz ajándékot. Bár a tesója szülinapra, névnapra mindenre berendel ajándékot.

Ne hagyd magad, több pénzetek marad.

2019. dec. 20. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:
11%

Ha már muszáj ajándékoznotok, akkor vegyetek nekik valamilyen élményutalványt,(vacsora, borkóstoló, bowling, stb) vagy valamilyen wellnesst.

2019. dec. 20. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!