Anyósomnak van igaza?
Van egy másfél éves lányunk, és megkért anyósom, hogy vigyem el vásárolni. Miután beültettem a gyereket a kosárba, a kezébe adtam egy füzetet, meg filctollat, hogy rajzoljon és ne hisztizzen, míg mi vásárolunk. Mikor már az 5. Színt vettem elő a táskámból és adtam a gyerek kezébe, már teljesen ki volt akadva, hogy elkényeztetem a gyereket, meg hogy így egy óráig tart bevásárolni, hogy a fél lakást a gyerek kezébe adom a táskámból. Én mondtam neki, hogy pont azért csinálom ezt, hogy ne hisztizzen a gyerek, mint maga.
Anyósom szerint nyugodtan hisztizhetett volna, legalább gyorsan túl lettünk volna a bevásárláson, és utána a gyerek is tudott volna otthon nyugodtan rajzolni.
Szerintem meg ha el lehet kerülni a hisztit, azzal, hogy 20 perccel később végzünk, akkor miért ne legyen egy nyugodt és kényelmes bevásárlásunk, ordító gyerek nélkül?
“Nyílván ha csak tejért, meg kenyérért ugrunk be a boltba, énis sietek, és nem szenvedek azzal, hogy 10 percig kotorászom a táskában a filctollért, mikor 5 perc alatt végeznénk.”
“ Szerintem meg ha el lehet kerülni a hisztit, azzal, hogy 20 perccel később végzünk, akkor miért ne legyen egy nyugodt és kényelmes bevásárlásunk, ordító gyerek nélkül?”
Remélem látod, hogy kicsit ellentmondásos...
1. Az anyósnak mindig igaza van.
2. Az anyósnak mindig igaza van.
3. Ezért nem beszélünk vele.
2 felé kellett volna válnotok, mindenki menjen a dolgára, aztán majd találkoztok.
Jobb a békesség, és akkor a beszólogató okoskodást sem kellett volna hallgatnod.
Úgy, hogy lehet vásárolni, hogy felváltva kell keresni az egyikőtök, majd a másik dolgait?! Mindenkinek más a háztartása, ha bevásárolok, pláne havi nagybevásárlást csinálok, akkor a saját dolgaimra koncentrálok, és nem a mama kedvenc ketchupjára!
El is hiszem, hogy kiborult (volna) a gyerek, nekem is rémálom ebbe így belegondolni; azért legyünk már józanok, nem minden gyerek olyan, hogy ha beteszed a sarokba, akkor óraszám ott tátja a száját!
Anyósod felnőtt ember, aztán mégis kiborult a plusz negyedórától, ami a gyerek lefoglalására ment, azért is szólogatott be. De azért az a kicsi gyerek tűrje egy nyikk nélkül, míg mindketten (!!) elintézitek a havi bevásárlást. Sokszor azért a nagy bezzeg az én időmözésben elgondolkodhatna néhány ember...
Anyóssal bevásárolni?
Mivan?
Amúgy neked van igazad. Anyós egy paraszt, akinek fingja nincs a saját unokájáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!