Mit csináljak hogy anyósom ne csak szeméttel etesse a gyereket?
Nem vagyok sem vérvegán,szuperanya vagy dietetikus. Viszont figyelek arra hogy a gyerekeim mit esznek és ne csak üres kalóriák legyenek + só és cukor tonna számra. Most jöttek haza egy 5 napos nagyi-túráról. Mi volt a reggeli? Párizsis kenyér. Ebéd? Cukros paradicsomleves tükörtojással sült virsli sültkrumpli. 5 nap alatt egyetlen egyszer evett a gyerek zöldséget azt is ő kérte hogy a melegszendvics mellé kaphat-e egy kis paprikát... Nem a hússal van bajom( bár mi tartunk hús mentes minimum 1 napot a héten) hanem annak a minőségével illetve azzal hogy 5 nap alatt tényleg nem sikerült valami használhatót adni egy 6 éves gyereknek! Én sem chia magon és humuszon nőttem fel nem is ez az elvárás..
Igen próbáltam vele beszélni(0 reakció) sőt próbáltam kaját is küldeni régebben de hiába.
Az a pár nap változatos kaja még jót is tesz nekik, így legalább nem mindíg azt az egyoldalú kaját eszik amit te adsz nekik.
De amúgy meg nem annyira rossz a cukor meg a só mint azt a médiába tömik az emberbe.
Túl van tolva ez hülyeség.
Ha ritkán van ott , nem lesz semmi baja. Az oviban miket esznek? Nálunk minden nap van hús, 2 hetente egyszer"hal" ( halrudacska v halpogácsa). Ma pl. reggeli: tea, párizsi, margarin, kenyér, ebéd: korhelyleves, piskótakocka csokiöntet, uzsonna: kockasajt, kifli
Szinte minden nap ilyen minőségű, van néha gyümölcs és zöldség az uzsonna mellé.
Egy kicsit túlreagálod, de a te gyereked, szíved joga.
Ahogy többen írták, nem látok én sem problémát abban, hogy párizsis kenyeret eszik a gyerek, de ha azt szeretnéd, hogy arra a pár napra amíg ott van, egyen reggelire zöldséget, vigyél. Mondd meg a mamának, hogy ezeket nagyon szereti (nyilván olyat vigyél, amit szert), és a gyereknek is van szája, tudja azt mondani, hogy mama kérnék egy almát, vagy paprikát, nem?
:)
Emiatt kár ennyit feszkózni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!