Mikor lesz egy gyerek annyira értelmes hogy sajàt maga is érezze, hogy ki az aki veszélyt jelenthet szàmàra?
Naggyon nem szeretnék a gyereked lenni, kérdező. A hetvenes években születtem, és igen, otthon kisminkeltem magam anyu szemfestékével, satobbi, ki nem tette meg? Ennyire vaskalapos nem lehetsz.
Egy egyévestől nem bírtàl elvenni egy ollót? Ezért te vagy a hibás. Egy csomó olyat írsz, ami általad generált dolog.
Az a baj, hogy meg fogod kavarni a gyereket a nagymama utálatoddal. Az a baj, hogy te ott fogsz neki katttogni, rosszindulatúan duruzsolni. Meg fogod veke mérgezni a gyerek lelkét, meg a kapcsolatát egy szerető nagymamával, aki lehet, hogy néha kicsit esetlen, de jóindulatú, és még téged is kedvel. Tudod hány szemétláda anyós van? De nemtörődöm nagyik is vannak. Meg fogsz lepődni, ha egyszer visszanyal a fagyi, és 13-14 évesen a gyereked beolvas neked, vagy még hamarabb, hogy miért tetted ezt a nagyival meg vele.
A kérdésre válaszolva : ha megtanítod neki, hogy mi a veszélyes, mi a helyes, pl. az ollóval vigyázunk, mert szúr, a késsel mert éles, az úttesten meg nem szaladunk át, akkor a gyerek azt fogja tudni alkalmazni pár év múlva. De minden ember igy működik vazze, ezt nevelésnek hívják, és az életre készíted fel, nem a nagyi ellen!! Mindenkit így nevelnek, de az életre!
Szállj már le a nagyiról, és örüljél, hogy él, és hogy a gyereked fogja tudni, mi az, hogy nagymama!!
ebben a szituban nem tudsz "jó döntėst" hozni. ha óvod, aggódsz és nem mered a mamával hagyni akkor azért vagy a rossz.. Ha meg otthagyod felügyelet nėlkül mert negbizol benne, és végül mégis baj lesz, akkor meg azért ítélnek el, hogy nem voltál ott..
Szerintem tedd azt amit eddig,úgy ahogy te látod jónak.
#47 Egyetemista korúként biztos nagymama vagyok, mikor még gyerekem sincs :D te nem "gyerekével foglalkozó anya" vagy, hanem egy idegbeteg bunkó. Fröcsögsz a gyűlölettől, tényleg vonulj már be egy pszichiátriára...
Egyébként nagyon nőies és választékos a szókincsed, bár nyilván ez ragadt rád a cigánysoron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!