Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom szent életű anyja nem...

A párom szent életű anyja nem fogad el mit lehet erre mondani?

Figyelt kérdés
A párom és köztem 12 év van. Tudom hogy sok. De nem tehetek róla, egy éve együtt vagyunk, szeretjük egymást, most összeköltöztünk. Az anyja addig nagyon jól és szépen fogadott mikor mentem a páromhoz, együtt főzzünk meg minden. Jelzem nem az anyjánál lakik a párom, hanem fordítva. Amikor meghalt az apja az anyja eladta a házat amiben laktak és a páromnak adott belőle hogy az ő házában a számára házat építsen, a maradékot félre tette temetésre. Addig kedves volt velem amíg össze nem költöztünk a párommal. Ordibált velem, hogy nem vagyok a fiához való mert fiatal vagyok stb és hogy csak akkor tűrné meg itt időnként, ha a kapcsolatunk nem komoly, különben takarodjak innen. Mindezt úgy hogy ő meg a tulajdon apósával hetyegett, elitta a pénzét. Párom kiállt mellettem és ezt a fejéhez is vágta, de ugyanúgy flegma, durva és mufurc. Kérdeztem van e más oka amiért nem fogad el, de nem tud mást mondani, csak ezt. Most ott tartunk hogy hitelre én is veszek házat és oda költözünk, mert így nem tudok élni, de párom se akarja hogy az anyja dúrja ki a házából, az anyuka meg nem költözik, mivel alig van nyugdíja, sehol nem találna más lakóhelyet. Szerintetek megpuhul ha egyedül marad majd az üres házban? Változik valaha? Anyuka 65, párom 35, én 23.
2019. aug. 12. 19:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Abból a pénzből neki lett saját lakrész építve, a páromnak ahhoz semmi köze. Nem tettem sehova a seggem, csak azt szeretném hogy békében éljünk egymás mellett. Nem kell senki pénze se háza, mert veszek magamnak. Úgyhogy mucika ha te ilyen helyzetben leszel, ha a te párod anyja jogtalanul beszél veled úgy, akkor ítélkezz így.
2019. aug. 13. 14:33
 12/14 anonim ***** válasza:
80%

Ha ő háza ha nem egyáltalán nincs joga akkor sem a vén szipirtyónak így beszélni egy másik emberrel.

Nem tudom mit gondolnak magukról egyes mamócák, hogy ők bármit megtehetnek ?

Helyre tenném a kedves mamát az biztos aztán az sem érdekel ha onnantól hátat fordít nekem...adná a jóistenke

2019. aug. 14. 13:38
 13/14 anonim ***** válasza:
80%
Egyszerű. El kell adni a párod házát, anyukát kifizetni (azaz visszaadni azt a részt amit beleadott) és vehet belőle egy garzont vagy amit akar, ti meg össze tudtok költözni és van kezdőtőke is.
2019. aug. 14. 23:10
 14/14 anonim ***** válasza:
72%

23.10-es, ennél itt bonyolultabb a helyzet. Amikor apuka meghalt, anyukának az egész lakásra holtig tartó haszonélvezete keletkezett, itt a kérdező párjának hiába lett tulajdonjoga, csak az anyja halála után juthatott volna hozzá az örökséghez, tehát nem lett volna önerő egy másik ház megvásárlásához. Aa az anyja nem ajánlja fel az eladást, akkor nem köteles kifizetni a fia örökrészét. Nyilván úgy gondolták mindketten, hogy win-win, mindenki jól jár, mert itt az anya saját házhoz segítette a fiát, de egyben a saját lakhatását is megoldotta, csak egyre nem gondoltak. Az együttlakás nem mindig áldás, jelen esetben inkább átok, mert anyuka összeférhetetlen.

Itt megoldást megint csak úgy lehet találni, ha anya-fia leülnek és szépen megbeszélik, nem volt jó döntés a közös ház, nézzék meg, hogyan tudnának békével különköltözni? Ezt a helyzetet nem lehet "izomból" megoldani, mert azért azt is figyelembe kellene venni, hogy anyuka élete végéig maradhatott volna az előző házban, mint haszonélvező.

2019. aug. 15. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!