Ti ezt hogy reagálnátok le?
Nyári szünet miatt anyósom vigyázott ma a 2,5 éves gyerekünkre, mert mi már dolgozunk. Azt mondta tegna,szeretné elvinni a fiunkat usziba, amivel nem is lett volna baj, csakhogy ő időközben kitalálta, egy teljesen másik városba viszi el,nekünk pedig nem szólt erről. Délben üzent valakivel, hogy telefonját otthonhagyta, elmentek már, majd hozza B-t a megbeszélt időben. Hát nem hozta, azt sem tudtam merre vannak, mikor jönnek, pedig már rég hoznia kellett volna.
Hívogatni meg hiába hívtam ugye. Szerzett valahonnan egy rozzant gyerekülést, azzal vitte el. Azt tudni kell,hogy katasztrófa ahogy vezet, ezért direkt megkértük, hogy kocsival sehova ne vigye. A legjobb hogy kb egy annyit reagált hogy és? Szóltam.
Csak szerintem nincs ez így rendben? Mert nekem eszembe nem jutna ezt csinálni más gyerekével.
Én megköszönném neki, hogy vigyázott a gyerekre és megkérném, hogy a jövőben előre szóljon nekem a pontos terveiről, mert dolgozó anyaként pláne nem hiányzik a felesleges stressz.
Baj nem történt, de akár történhetett volna és akkor azt se tudod, hol keresd őket, szóval megértheti, hogy neked TUDNOD KELL, merre járnak és mit csinálnak.
Megértette, mama?
Köszönöm!
Először is: olyan szó nincs, hogy lereagálás. Olyan van, hogy valamire reagálunk.
A gyerek a tied, és a felelősség is érte. A kedves férjeddel leülsz és megbeszéled a helyzetet - személyesen, természetsen -, utána a kedves mamának elmondod, hogy mi a helyzet és mi az, amit te ebben nehezményezel. Utána közlöd vele, hogy ha önkényesen megváltotatja a szabályokat, akkor a gyerek személyes biztonságérzetét és a normális fejlődését veszélyezteti, amiért is az egyes számú büntetés az (ez a legenyhébb), hogy nem viheti el soha többet a gyereket. A kettes számú az, hogy feljelented gyermekbántalmazásért.
És ez nem vicc, még ha annak tekinted, akkor sem. A gyereked nem egy játékbaba, amivel az játszik, aki akar és úgy, ahogyan akar.
Vegyél fel egy bébiszittert ha nem tetszik a mama.
Ja, hogy az nem áll mindig készenlétben és nem ingyen vigyáz a gyerekre?
De ciki...
"de azt várhatna, hogy máskor is vigyáz rá."
Ja, hogy még te teszel szívességet az anyósodnak, hogy ingyen vigyázhat a kölyködre??!
Ha magadnak csináltad, akkor vigyázzál rá te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!