A libák tényleg eltudják kergetni a rókát a baromfiudvarból?
Engem még egy liba is el tud kergetni, betörőket meg 5 simán. Egy rókának esélye sincs.
Láttál te már dühös libát?
A libák bátor fellépéssel(leginkább csapatban) valóban elkergethetik a rókát.
A róka alapból egyáltalán nincs hozzászokva, hogy a potenciális préda szembeszáll vele(a kisrágcsálók a szokásos zsákmányai), ezért gyakran nem tudja mire vélni a helyzetet. Pl: sok YouTube videón látni olyat,hogy a macska is elkergeti.
Viszont egy elszánt,tapasztalt, kölykeit tápláló róka ellen nem sok esélye van egy lúdnak, de még talán többnek sem. Azért a szárnycsapkodás és a csőr igazán éles helyzetben kevés egy sokkal izmosabb, agilisebb, erős álkapoccsal felszerelt ragadozó ellen. Egy erős védőösztönnel rendelkező, ravaszabb kutya azért biztosabb védelem a baromfi udvar számára szerintem.
#1-15-16 éves koromban volt már, hogy nekem akart támadni egy felspanolt gúnár és nem lett volna hova elfutnom. De hirtelen felkaptam egy vödröt és odavágtam neki :) na onnantól már ő félt tőlem...
Azért nem rossz házőrzők azt elismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!