Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Magyarországon mennyi őshonos...

Magyarországon mennyi őshonos magyar vadállat faj él az erdőkbe?

Figyelt kérdés
2019. jan. 22. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Kérdés, hogy mit értesz "vadállat" alatt. Az őshonos állatok számát? Beleértve a gerincteleneket is? Vagy csak a nagyvadakra gondolsz?
2019. jan. 22. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején nekiálltam összeszámolni, hányféle ízeltlábú faj leledzik a kertünkben. (Nagy telek erdő szélén.) Gondoltam, van 20-30, nem voltam előtte túlságosan elmélyülve a témában. Aztán mikor nyár végén már ilyen ezres nagyságrendnél járt a még újabb és legújabb fajok száma, beláttam, hogy ez kivitelezhetetlen feladat... Hát csak darázsból volt vagy ötven féle...

Nagytestű gerinces állatból - hála az ember természettel való összeférhetetlenségének - viszont nincs túl sok, ami fennmaradt. Tényleg fogalmam sincs, de ha tippelnék, akkor húszegynéhány emlős, száz madár meg pár tucat gyík, béka, hal, ami őshonos vad. Aztán lehet, hogy hülyeséget mondok. De azt olvastam egyszer, hogy bolygónk (nagytestű) állatállományának elsöprő többségét az ember haszonállatai és házi kedvencei teszik ki, a nagyvadak példányszáma ma már gyakorlatilag vicc kategória.

2019. jan. 22. 21:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Utolsó: emlősről nem tudok nyilatkozni (kérdés, mit értesz nagytestű vad alatt, pl. a róka, toportyán már nem számít annak?), de madárfajból 350-400 között van Mo.-n.
2019. jan. 23. 10:44
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 De nem mind őshonos.
2019. jan. 23. 12:16
 5/6 A kérdező kommentje:
VAdállatok alatt,apro és a nagy vadakat értem
2019. jan. 23. 16:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Elég lehetetlen kiszámolni, pl. a muflon is korzikáról került ide betelepítésre, meg ezer másik faj és még ott vannak amelyiknek nem tudjuk az eredetét.
2019. jan. 25. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!