Így tényleg túl lehet élni egy vadállattámadást?
Tegnap este olvastam egy amerikai fórumon, hogy egy fegyvertelen csávó állítólag úgy élt túl egy pumatámadást, hogy a karját szó szerint belenyomta az állat torkába. Aztán, mivel állítólag ez automatikusan kivált a támadó (emlős) állatban egy menekülési reflexet, az állat elmenekült, s a csávó -bár a karja megsérült, de- túlélte a támadást.
Aztán egy másik történetet is olvastam, hogy egy 70+ éves indiai (vagy afrikai?) farmer szintén így "hatástalanított" (karját belenyomta a párduc torkába) egy támadó leopárdot, és ő is túlélte a támadást.
Ez nagyon durván hangzik, de tényleg működik?
Nekem még lélekjelenlétem se lenne erre a mutatványra - inkább menekülnék, reflexből elrántanám minden végtagom, nemhogy felé nyúlkálnék.
Plusz bele se találnék. Az állat meg rögtön harapna rá a karomra, nem lenne időm lenyomni az öklöm a torkán.
Fegyver nélkül két megoldás van: Vagy eljátszod a fszagyereket: minél nagyobbnak tűnsz, és hangosan üvöltözöl, ergo elhiteted vele, hogy nem érdemes veled harcolni.
Másik a behódolás, elismered hogy ő a főnök, és te nem akarsz rosszat.
Nyilván egyik sem 100% biztos, és ismerni kell a szituációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!