Milyen állatnak van ilyen hangja?
Köszi a választ.
Valami hasonló, de egyik sem olyan. 1:34-tól hallható hang hasonlított rá legjobban, csak még ennél is magasabb és kevésbé "karcos" volt a hang, meg hosszabb is, valamint nem volt egyszer sem az elején az a vu-vu-vu-s rész. Volt hogy 3-4 másodpercen keresztül is lehetett hallani. Ettől még lehetett ez is róka?
Meg amit lehagytam az előbb, hogy tegnap a hang után valami kettő mély dörrenést lehetett hallani és azzal maradt fejeződött be a ricsaj (nem tudom hogy volt-e valami köze hozzá).
Ha az 1:34nél lévő hang hasonlított rá akkor lehetett aranysakál is.
Köszi a válaszokat.
#2: Ennek elég vonyítós hangja van, biztosan nem ilyen volt.
#3: A macskabagoly hangja túl mély, az erdei fülesbagoly meg túl magas. Bár ha ezek ketten duettet adnának elő, lehet hogy hasonló hangot tudnának produkálni mint amit hallottunk :)
A gyöngybagolynak már kimondottan hasonló a hangja, csak van benne egy ilyen "remegő" érdes hang (főleg az elején lehet hallani) ami miatt biztosan nem ez. Ha csak a hang legvégét nézném, akkor az már elég közel áll ahhoz amit hallottunk. Meg nem is elég hosszúak a hangok, mindegyik hang amit hallottunk 2 másodpercnél hosszabb volt.
Akkor eddig a róka a befutó, azt tűnik hozzá a legközelibbnek.
Még várom a válaszokat, hátha lesz olyan aminek pont olyan a hangja.
Na hát közben próbáltam neten is megkeresni hogy mi lehetett, de ugyanolyan hangot adó állatot nem találtam.
Amik kicsit hasonlítanak rá:
Hegyi oroszlán: https://www.youtube.com/watch?v=pxo8X5uIWRE De ez kizárnám, itt a Bakonyban ilyen biztos nincs. Meg ez sem pont olyan volt.
Valami, 0:17-nél: https://www.youtube.com/watch?v=PCkMXJBoRRk Erre csak tippelgetések vannak, hogy mi lehetett. Ez hasonlított a legjobban, de ez se pont olyan. Kicsit magasabb volt ennél a hangja, de a hanglejtése vagy minek mondják az pont ilyen volt. Lassan indult a hang és viszonylag hirtelen lett vége (de nem úgy mintha elvágták volna, hanem mint itt a felvételen).
Megpróbálom felvenni majd ha megint megszólal. Holnap szerzek valami hangrögzítő eszközt. Éjszaka meg kirakom, még úgy is itt vagyunk 4-5 napot.
Nem igazán.
Ma éjjel is hallotta barátnőm a hangot, fel is ébredt rá.
Kölcsönkértem egy ilyen diktafon szerű eszközt, külső mikrofonnal. Megpróbálom felvenni majd éjjel, úgy hátha könnyebb lesz beazonosítani.
Sikerült éjjel rögzíteni a hangot. Kétszer is hallható volt (kb. 1 órás eltéréssel), csak az egyik nagyon halk volt. Szerencsére a másik jól hallható. Elvileg itt meg lehet hallgatni, ha nem rontottam el semmit: [link]
Amúgy élőben nem tűnt ilyen hangosnak, csak a mikrofon volt szerintem elég érzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!