Van-e a hím kengurunak erszénye?
Figyelt kérdés
És ha van neki,mire használja?2010. jún. 8. 19:36
1/10 anonim válasza:
Nincs, ahogy a méhlepényes emlösök himjeinek sincs méhe.
2/10 anonim válasza:
Ez engem is érdekel.:)
De sztem nincs.
3/10 anonim válasza:
Irigylem a hím kengurut, erszény nélkül is tud ugrálni.
4/10 anonim válasza:
Mi köze az erszénynek az ugráláshoz ??
5/10 anonim válasza:
Te nem ismered ezt a mondást, könnyen ugrál akinek pénze van?
6/10 anonim válasza:
De, csak ennyire nem vonatkoztattam messzire. :D
7/10 A kérdező kommentje:
Akkor technikailag a hím kenguru nem is erszényes?:)
Mert hát az erszényes kifejezés magában hordozza ezt.
2010. jún. 9. 09:13
9/10 anonim válasza:
Akkor a kérdező logikájával élve a méhlepényes emlősök hímjei (pl. ember) sem méhlepényesek, hiszen nincs méhlepényük.
10/10 anonim válasza:
De bizony a hím kengurunak VAN erszénye, ahogy az összes többi erszényesnek is. A méhlepény viszont közel sem hasonlítható az erszényhez. Az erszényeseknek is van egy méhlepényszerű képlete. Születése utan a kicsi fölküzdi magát a szülőcsatornából, hogy eljusson az anyja erszényébe. A hímek erszényére jó példa a vombat, akinél a hím is az erszényben nevelgeti a már kicsit idősebb utódokat. Az erszény tehát nem szerv, mint az anyaméh, csak egy védőburok a csecsek körül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!