A hiénák miért nem vadásznak, ha olyan nagy a
harapáserejük?
Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy a dögöket teljesen elfogyasztják,tehát a csontokat is,és ezért erős a harapásuk,hogy mindent meg tudjanak rágni. De ennyi erővel már vadászhatnának is,nem? Mert a hiénák általában csak dögevők,viszont ekkora harapáserővel könnyen le tudnának teríteni nagytestű növényevőket,már csak azért is,mert átlagosan 60km/órával futnak és mindig csoportban vannak.
Mondjuk más nagytestű ragadazókat gyakran elkergetnek a zsákmánytól.
Nézz pár vadászós videót oroszlánokról, azok már a beleit tépik sokszor mikor a préda még rúg. Minden ragadozó ilyen, ösztönre mennek és minél előbb enni akarnak a társaik előtt vagy esetleges vetélytársak előtt. Ezért felesleges ennyire lenézni őket, nem kell hogy szimpatikusak legyenek csak lássunk már tisztán hogy ilyen téren más ragadozó se különb tőlük.
2017. dec. 25. 17:45
12/16 anonim válasza:
Az oroszlán és a foltos hiéna (mert gondolom arról van szó) közel azonos (~30%) eséllyel ejtik el sikeresen a zsákmányukat, és általában ugyanarra is vadásznak. Amúgy a megfigyelések alapján éppen az oroszlán szokta gyakrabban ellopni a hiénák elejtett zsákmányát, és nem fordítva.
A kutyafélék és a cibetmacskafélék (utóbbiba tartozik a hiéna) nem végzik ki zsákmányukat, mert ehhez általában nincs se elég erős harapásuk, se jó testfelépítésük (például izmos mellső lábak és tépő-vagy fogókarmok) a zsákmány leterítésére. Ezért ha maguknál nagyobb zsákmányra vadásznak, akkor azt csoportosan ejtik el, és inkább elvéreztetik vagy szétmarcangolják. A zsákmány szempontjából úgy is tökmindegy, ahogy a magasztos természetnek is, aki nem ismer semmiféle érzelmet (így könyörületet).
2018. jan. 1. 18:15
13/16 anonim válasza:
Itt egy példa arra, hogy egy oroszlán egyedül is le tud teríteni egy kafferbivalyt.Tudom, hogy nem könyörületből, de mégis a nyakát kapja el, és próbálja átharapni a torkát, vagy a nyaki ütőerét.Persze nem azért teszi így, mert sajnálja, hogy ne szenvedjen sokat hanem ösztönös, és így tanulták meg. Ezért se említsük egy lapon a hiénákat az oroszlánokkal. [link]
2018. jan. 1. 19:17
14/16 anonim válasza:
A hiénák is vadásznak. Azért vadásznak kicsivel kevesebbet, mint az oroszlánok, mert úgymond "béna" a testfelépítésük. Hasonlítsd össze hogy fut a hiéna és hogy az oroszlán.
2018. jan. 3. 11:09
15/16 anonim válasza:
Akkor azt írta, hogy betiltaná a hiénákat, akkor mondanám, hogy te nagyobb állat vagy, mint a hiénák. Én téged tiltanálak be, te szerencsétlen
2018. jan. 6. 22:41
16/16 anonim válasza:
Nem hülyeség a hiénák betiltásának a gondolata, de szerintem ennek elsősorban jogi akadályai vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!