Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Mi kell állatkert alapításához?

Mi kell állatkert alapításához?

Figyelt kérdés
Az a lényeg, hogy kb. 8 évvel ezelőtt vettem nagyon jó áron vattem egy földet az egyik megyeszékhelytől 15-20 percre. Nagy célom az állatkert alapítás, de tudom, hogy ez nem megy egyről a kettőre. Képzetségem megvan hozzá, mert ahogy említettem az a nagy álmom, már kiskorom óta. Már egyszer beszéltem tanácsadóval, de nagyon semmi fontosat nem mondott. Amúgy, már van 36 faj a tanyán. Már egy állandó alkalmazottam is van, nek is nagy szenvedélye az állatok és nyugdíjas ezért viszonylag kis pénzért segít hobbiból.
2017. nov. 17. 20:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen állataid vannak? Amúgy egy állatkert működtetéséhez nagyon sok kapcsolat kell, máshogy nem tudsz beszerezni igazán különleges állatokat, amik odavonzanák a látogatókat.
2017. nov. 17. 20:45
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
engedély
2017. nov. 17. 20:50
 3/9 anonim ***** válasza:
És főképp milliók, de igazi állatkert és nem csak állatsimogató esetén milliárdok.
2017. nov. 17. 21:00
 4/9 A kérdező kommentje:

Kapcsolataim vannak, most küzdök egy pár fehéroroszlánért(küzdök az engedélyért)

Amúgy kb. 20 állat höllő, van egy terráriumház. Van azonkívül olyan állataim amit engedély nélkül is be lehet szerezni, de nehezen, pl: dromedár, szurikáták, strucc, dámszarvas, láma, benett kenguru, apella(csuklyásmajom)(engedély nem kell hozzá, de kötelező évi terepszemle van),rozellapapagáj, egypár sárga kék arapapagáj, meg még van a farm rész ahol van sok féle sertés, dísztúkok, pár fajta kacsa, szamár, egy ló, birka, tehén, kakas, kecske.

Amúgy most megkérdezhetnétek, hogy bevétel nélkül, hogy van erre pénzem. Szerencsére apukám és anyukám nagyon támogató, közeli iskoláknak csoportvezetés, pályázatok.

Csak azért lenne jó az állatkert(vadaspark) cím, mert úgy még több kapcsolatom lesz, fajmegőrzési programok kapcsolódhatok, támogatás,lehetne önálló bevétel,több állatot be tudnék szerzni(vannak olyan állatok, amelyekhez nem elég engedély, hanem vadaspark létesítménynek kell lennie).

2017. nov. 17. 21:05
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Ha valóban ilyen komoly terveid vannak, akkor ne gyakorin kérdezz, hanem menj be olyan hivatalba ahol tudnak érdemi választ adni. Fogalmam sincs hová, mert én nem értek hozzá, önkormányzat stb, kérdezz utána akár más állatkerteknél, de semmiképp se itt a gyakorin.
2017. nov. 17. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Vedd fel a kapcsolatot a felsőlajosi Magán-Zoo alapítójával, ő biztosan tud hasznos tanácsokkal szolgálni, hiszen már végigcsinálta.
2017. nov. 17. 21:16
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Legalább kell egy kocsak, meg pár gödény, de az se baj ha van milovacod, murralód, muraközi csikód és pár dromedárod. Üdvözlettel: BUDAPESTI ÁLLATKERT
2017. nov. 21. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez egy igen régi kérdés kiemelve...

Igazuk van a többieknek, inkább az illetékes hatóságnál kéne utánajárni.

De egyébként a törvénycikkely kiemelve:

Az állatkert létesítésének és fenntartásának általános szabályai

39. § (1) Állatkert létesítését a természetvédelm illetékes állami területi szerve engedélyezi.

(2) Az engedély kiadásának általános feltételei:

a) az állattartás jogszabályban meghatározott feltételeinek teljesítése, a rendszeres állatorvosi felügyelet és az elkülönítés (karantén) lehetőségének biztosítása;

b) az állatkert vezetője rendelkezik felsőfokú képesítéssel;

c) az állatgondozók rendelkeznek szakirányú képzettséggel;

d) alapítói nyilatkozat a tartós működtetéshez szüséges vagyoni fedezet meglétéről.

(3) Az állatkert létesítése iránt benyújtott kérelemhez csatolni kell az állat-egészségügyi hatóság szakhatósági hozzájárulásával együtt az állattartási szabályzatot.

40. § (1) Az állatpark (szafaripark), vadaspark, menazséria létesítésére – ha külön jogszabály másként nem rendelkezik – a 39. § rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

(2) A cirkuszi állatokra, a bemutatás céljára tartott állatokra, továbbá az állatforgalmazásra és állatkereskedésre külön jogszabály eltérő szabályokat és további feltételeket állapíthat meg.

2018. aug. 16. 15:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Itt van részletesen ha alaposan utána akarsz járni:

[link]

2018. aug. 16. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!