Így szabad szelidíteni rókát?
Rókát szeretnék megszelidíteni,tudom hogy nem megy az egyik napról a másikra, félre értés ne essék nem szeretném azt hogy megszelidítem valamennyire és bezárom egy ólba élete végéig aztán meg csak 2 napig lesz cuki utánna sz@rok rá,NEM én ezt úgy képzeltem el hogy, virsli darabokat szórok ki az erdőbe és egyre közelebb szórom a házamhoz (a házam mögött van egy 1ha-s kaszálóm a lovamnak,és annak a végében van egy nagy erdő)és ezt addig csinálom amíg egy róka nem lesz anyira szelíd hogy bent maradjon az udvarba ha kijövök és egyre közelebb szórom magamhoz a virslit/húst és 3-4 nap után megpróbálom megsimogatni,úgy jó?
Természetesen utánna is etetném ha már magamhoz szoktattam,kutyám nincs és nem is akarok!
Még annyit kérdeznék hogy egy róka lehet káros a lovamra nézve?
A környéken sok róka van innen jött a gondolat, még annyi hogy káros lehet a lovamra nézve?
!!!LÓ nem póni!!!
Nálunk anno odáig fajult a helyzet, hogy a róka már ott evett minden este a macska táljából, ott várta türelmetlenül, mikor teszek ki valamit. Megsimogatni ugyan soha nem hagyta magát, tartotta az 1 méteres biztonsági távolságot. Evett, én meg mellette locsoltam a kertet esténként. Ha léptem egyet felé, elkezdett hátrálni. Következő nyáron meg a kis rókák ott ugráltak, azt el kellett rakni a teraszról a cipőket, mert mindig széthordták, szétmarcangolták. Simogatni nem lehetett őket se, nagyon félénkek voltak, jó 10-20 méter távolságot tartanak az embertől. Ennél közelebbi viszonyba soha nem kerültem velük. (Ez sajnos nem megy 3-4 nap után. Ezek nem estek át azon az évezredekig tartó szelídítésen, mint a kutyák, macskák.) Erdő mellett lakom. Mindez már régen volt. Mostanság nem jár be róka a kertbe, de sötétedés után mindig végigvonul egy az utcán, és szagolgatja a kirakott kukákat. Nyestekkel ugyanígy vagyok, azok meg a tetőt szokták végigjárni, azokkal is úgymond ismerjük egymást, de sose szoktak úgy hozzám, mint a kóbor macskák szoktak.
Az kétségtelenül működik, hogyha egy helyre rendszeresen ennivalót teszel ki, akkor ott lesz forgalom: macskák, szarkák, rókák, nyestek, sünök... Ezek végső soron mind ugyanazt csinálják: esténként sorra végigjárják a falu összes kutya- és macskatálját.
Ez kóbor kutyával működne, vadállattal esélytelen.
Sajnos nem vagy Disney hercegnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!