Van még olyan, hogy valaki befogad egy kisfarkast és az kutyaként tiszteli a gazdáját és szocializálódik?
Az amerikai menhelyek tele vannak hibrid keverékekkel, farkas-kutya, mert NEM kutyák.. és nem bírnak vele!!
azt hitték jópofa, meg kutya, hát dehogy...
a kutyák is a szelídebb farkasok leszármazottjai! Bizonyos helyzetben előtör belőlük a farkasvér!! Nagyon más a farkas és a kutya...
nem, nincsen. a vadállat az vadállat. ösztönöket nem pár generáció alatt formálta meg az ember, hanem évezredek alatt.
volt egy magyar doku, nagyon érdekes kísérletet folytattak benne. egy csapat farkaskölyköt neveltek olyanok, akiknek volt kutyás tapasztalatuk. és megfigyelték a farkas a problémákat egyedül oldja meg, nem igényli az ember segítségét, mint a "puhány" kutya, aki ha nem fér hozzá a kajához, akkor vinnyog az embernek és nézi a gazdát segítségkérően. a farkas addig cibálta a kerítést, amíg lyukat nem fúrt, egy pillanatra se jutott eszébe a segítség kérése.
..a farkaskeverékek, csehszlovák farkaskutya vagy akár a tamaskán..bár azt nem tudom...minimum négygenerációra felmenően kell rendelkezzen farkasőssel és itt a felmenőn van a hangsúly.....tehát a hibridek sem farkasok félig és ismétlem, Amerikában tele vannak a menhelyek mert nem tudnak együtt élni..nem is lehet nem háziállat. Egy kínszenvedés lehet mondjuk kertben tartva....is...néztem az állatkerti farkasokat és meghasad a szívem:(
a juhtubon rengeteg farkasos videót találsz...én már simogattam farkast, amúgy:) veresegyházi medvepark..imádom őket..!
Mem akarok farkadokat tartani, csak így eszembe jutott :D
Amúgy a Tamaskannak nincs farkas őse, egy amerikai nővel beszéltem Facebbokon, Svédországból vitte a kutyáját! Nem törzskönyves fajta.
A kutatást meg azért linkeltem be, hogyha valaki rátalál a kérdésre, olvassa el! Én sem tudtam, hogy van ilyen. Nem éppen arról van benne szó, mint az első írt. Érdemes elolvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!