Miért van az, hogy más helyeken, pl. Ázsiában és Észak-Amerikában egzotikusabbnál egzotikusabb állatok vannak, míg Európa állatvilágában nemnagyon van valami, , extrém"?
Vannak egzotikus állatok Európában csak az nekünk nem egzotikus.
Illetve még nagyon fontos, hogy VOLTAK.
A római korban, illetve azelőtt Dél-Európában éltek oroszlánok például.
Ha még visszább megyünk pedig rengeteg nagy és furcsa állatot találunk.
Csak kihaltak. Az utóbbi 2-3 évezredben Európa népsűrűsége volt a legnagyobb és Európa volt a "legfejlettebbek", értértsd: aki a legtöbbet pusztított.
Kevés az érintetlen erdőség. Mondjuk Dél-Amerikában ország méretű őserdők vannak.
Van változatos vadvilág a lesőharcsáktól a színpompás lepkékig csak vagy annyira ritkák és kicsi az élőhelyük, hogy nem látjuk őket, vagy annyira hétköznapinak tűnnek, hogy nem is "értékeljük" őket.
Nem tudom a pontos választ, de ez engem is érdekel.
Szerintem(!) azért, mert más helyeken extrémebb a környezet, éghajlat, amihez alkalmazkodniuk kellett. Főleg a szigeteken vannak különleges állatok, egyedi fejlődéssel (pl Madagaszkár). Ezek az állatok szűk tűrőképességgel rendelkeznek, tehát csakis ott, azon a helyen tudnak megélni a vadonban. Meg az itt élő állatok javarészt máshol is jelen vannak, lásd a rókák, szinte mindenhol jelen vannak a Földön (max kisebb változásokkal).
De ha megnézed itt Magyarországon nem akkora a hőingadozás, ami extrémnek mondható, nincsenek olyan helyek, mint dzsungelek, sivatagok, így különleges állatoknak sem kellett kifejlődniük.
Ja oroszlán, puma nincs, helyette van farkas, hiúz, medve :D
Meg azért van sünink, ami amerikában például egyálalán nem él, nekik az elég egzotikus ;)
Egy csomó olyan hüllő van itt, ami pl amerikában nincs, és vagyonokat fizetnek érte.
Nekünk a kaméleon egzotikus drága állat, Madagaszkáron meg tök átlagos filléres dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!