Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Csak en tartom, , allatkinzasn...

Csak en tartom, , allatkinzasnak, , a vadallatok allatkertben valo tartasat?

Figyelt kérdés

Jo, nyilvan nem az, mert nem bantjak oket, kapnak inni, enni.... de biztos vagyok benne, hogy nem erzik jol magukat ott.

Multkor voltam allatkertben, es nagyon vartam, mert emlekeztem ra, mennyire elveztem, mennyire tetszett az a sok allat, de akkor meg kb 15 eves voltam, akkor voltam utoljara ilyen helyen.

Felnott(ebb) fejjel viszont egyaltalan nem tetszett a dolog. Sajnaltam mindegyik szerencsetlen joszagot. A legtobbjuk egyedul volt, par nelkul. Pl a madarak. A bagoly egy gardron szekreny meretu helyre volt bezarva, volt bent egy fa, es annyi. A keselyu nagyobb helyet kapott ugyan, de szinten hasonlo korulmenyek kozott el. Egy tisztessegeset nem tud korberepulni.

A tigris meg korbe korbe jarkalt egesz nap. ( tobbszor is megneztuk) Kivan taposba egy ut, es azon cikazik korbe, megallas nelkul. O is par nelkul van.

Ott vannak a zsirafok.. a kint teruletuk annyibol all, hogy elsetal szerencsetlen A-bol B- be, ami kb 20 x10 meter,es a mellkasa surolja a korlatot. Egy zsirafnak ekkora hely?!?!

Van egy patas joszag, szinten egyedul, egy nagyobb teruleten , ami tiszta sar, egy szal zold noveny nincs bent neki.. annyit lattam , hogy all a korlat elott es nezi a szomszed vaddisznot. Meg se moccant.

Es ezeknek az allatoknak ennyi az elete. Semmi oromuk, boldogsaguk nincs. Egesznap emberek bamuljak, etetik, dobaljal oket, kiabalnak rajuk. Szerintem a nagy reszuk teljesen meg van kattanva. Egyszeruen latszik rajtuk, hogy mar nem 100-asok. Es ez borszaszto erzessel tolt el. Hogy van ez, hogy ilyen eletkorulmenyek kozott egyaltalan engedik, hogy vadallatot tarsanak? Nem is ertem. Felhaborit!

Mi a ti velemenyetek errol?

2017. jún. 22. 13:49
1 2
 11/12 anonim válasza:
Igen,fura ez a kerti kutya... De szerintem úgy értette,hogy nagyon kicsi helyen tartják őket esetleg. Én csak azt sajnálom,amelyiket soha az életben nem vittek még el sétálni,futtatni, és nem is fognak. Mondjuk így meggondolva akkor az állatkerti állatokkal ugyanez a helyzet... Hm...
2018. febr. 5. 03:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha állatkertben, fogságban született állatról van szó, akkor elfogadható a dolog. Ha egy kihalás szélén álló fajt állatkertekben tartanak és szaporítanak, akkor az bizonyos szempontból jó.

Nagyon sokat javult a helyzet egyébként. A régi idők állatkertjei borzalmasak voltak, a maiak már természetközeli élőhelyet próbálnak biztosítani az állatoknak.

Az sem feltétlenül gond, ha egy állat egyedül van a területén, hiszen vannak olyan fajok, amelyek egyedül, társ nélkül élnek a természetben is.

2019. máj. 3. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!