Hogyan lehet egy tájvédelmi területet szigorúbb védelem alá helyeztetni?
A közelünkben van egy nagyon szép fás,mocsaras ,legelős terület!
Elvileg védetté lett nyilvánítva egy ritka növény miatt, gyakorlatilag szemetelik és motrosok rongálják naponta...:(
A védetté nyilvánítás óta sokféle állat megtelepedett, őzek,nyulak,fácánok, réti héják, csomó énekesmadár,fülemüle, vadkacsák, a közeli patakban pézsmapatkány, de találtam már rókalyukat is!
Sőt ősszel felfedeztem, hogy tele van szentjános bogarakkal a rét, ilyet azelőtt soha nem tapasztaltam!
Gyönyörű hely, valamit tenni akaro érte, így még a tájvédelmi táblákat is leverik...
vannak fokozatok, védelem alatt álló, fokozottan védett, szigorúan védett.Én kur.va dühös tudok lenni az ilyen miatt. Én azt javaslom készíts egy tanulmány, hogy milyen állatok vannak ott. Ha bizonyos számú védett állat van, márpedig az énekesmadarak nagy többsége az akkor lehet elvileg szigorítani. Azért mondom a tanulmányt, mert helyetted nem fogja más megcsinálni, de ha oda viszel egy 8-10 oldalas leírást akkor komolyabban vesznek.
Próbálj meg embereket szerezni magad mellé. Elő kell keresni az ide vonatkozó törvényeket.Én azt hiszem, az ide beíró hozzászólók többsége segítene neked. Ha más nem elkezdünk most utána nézni.
Ez melyik tájegység?
Elvileg az önkormányzatok nyilvánítják védetté a lokális természetvédelmi értékeket (tájvédelmi körzet, tájvédelmi terület...), így a fenntartás is az ő feladatuk.
Én eléggé szkeptikus vagyok, attól hogy fokozottabban védett lesz a terület az emberek nem fognak rá jobban vigyázni, ha a területnek nincs állandó gondozója.
A Nemzeti Parkok területein is állandó gond a látogatok által hagyott szemét és kár, pedig ott tényleg figyelnek a területre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!