Milyen az elefántok memóriája?
Figyelt kérdés
Az egyik tanárom azt mondta rám, hogy olyan vagyok, mint a kiselefánt: nehezen tanulok, és könnyen felejtek. De én úgy tudtam, hogy az elefántok sosem felejtenek. Akkor most hogy van ez?2016. dec. 2. 12:08
1/4 anonim válasza:
Te tudod jól , a tanárod pedig kiábrándítóan beszűkült tudatú, hogy ilyen ostoba sztereotípiákat pufogtat.
Tényleg van ilyen mondás, és pl egy Szalacsi bácsitól el is megy, de egy tanártól ez vérciki. Szerintem. Bármilyen szakostól.
2/4 anonim válasza:
Utóbbi igaz. Előző,csak egy buta mondás.
3/4 anonim válasza:
Az is baromság, hogy az eleféntok nem fejeltenek, semmivel nincs jobb memóriájuk, mint más hasonló intelligenciájú emlősnek.
4/4 anonim válasza:
Tényleg nagyon okos állatok az elefántok, de más állatokra is jellemző, hogy megjegyzik, hogyan bánt velük az adott ember, nem csak rájuk (onnan származik a mondás, hogy az elefánt nem felejt, hogy még évek múlva is emlékszik rá, hogy pl. hogyan bánt vele a hajcsár, gondozó, idomár, stb., és aszerint fog viszonyulni az emberekhez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!