Kifejtené nekem valaki ezt az állatsimogató törvényt, hogy miért nem lehet pl. kisoroszlánt simogatni az állatkertekben?
Nem olyan egyszerű vadállatokat simogatni.
Mi a tavaly elmententünk Felsőlajosra megsimogatni a kis fehér bengáli tigrist.
Na az a következő képpen nézett ki: álltunk vagy százan a kerítésen kívül, gyerek az apja nyakában, a felnőttek lökdösődtek. A gondozója odahozta a karjában, hárman megsimogatták, a cicus annyit tűrt, akkor leugrott, rohangált vagy 10 percig, akkor megint fel, megint 3-4 gyerek hozzáért a bundájához, a kistigris megint elutanta... harmadszor már nem engedte megfogni magát...fél óra múlva vége volt a programnak.
Tulajdonképpen nem megsimogatni akarom, hanem csak fogni egy kép erejéig és ennyi. Szerintem is már a sokadik ember után nem jó az állatnak és az érdekükben hozták meg, de észszerűbb lett volna, ha hoznak egy limitet hogy egy nap hány fő érhet hozzá.
#2: Tehát akkor meg sem tudtátok simogatni? Majdnem kezdtelek irigyelni..
Amúgy ez fakultatív program volt, úgy értem fizetni kellett a simogatásért külön a belépő mellett?
Egyébként én is ugyanabba az állatkertbe akartam menni a közeljövőben, de így felejtős.
Nem, nem kellett fizetni külön, csak a belépőt. És nem sikerült megsimogatni, de végülis nem magunk miatt mentünk, hanem a gyerekért, de közben ő is elunta az ácsorgást. De látni is egy élmény volt. Shakira...az volt a neve.:)
Akkor a kistigris még nagyon kicsi volt, mondta is a gondozója, hogy még egy-két hét, és már nem lehet odacipelni a nézőkhöz.
Azt nem tudom, hogy most van-e nekik ilyen kis nagymacskájuk.
Veresegyházán az idén kiskecskéket simogattunk.
Hát az sem volt ám az igazi. A simogatást ugyan jól tűrték, de cserében megcsócsálták a ruhámat.:)
Hosszú indiai ruha (volt), hátulról elkapta a gida, és nem lehetett kivenni a szájából. A gyerek jól szórakozott, de a ruhát nem lehetett megmenteni. Így jártam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!