Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Milyen állat látható a képen?

Milyen állat látható a képen?

Figyelt kérdés

[link]

Szlovákiában láttam, de nem tudom eldönteni, hogy ez őz, vagy egy fiatal szarvas, esetleg nőstény szarvas.

2015. júl. 26. 16:29
1 2 3
 21/26 Feketetűz válasza:
Szerintem egy Bambi.
2015. aug. 4. 18:14
 22/26 Gévich Csilla válasza:
vagy egy őzsuta, vagy egy fiatal szarvas, mivel lehajtja a fejét és nem nagyon látszik ez a 2 megoldás lehet
2015. aug. 12. 13:29
 23/26 anonim ***** válasza:

Lehet meglepődsz, eddig egy jó választ láttam a sajátomén kívül. Ez egy fiatal, első agancsos szarvasbika, a szaknyelv úgy mondja, csapos bika, vagy spíszer. Még javában barkában vannak a csapjai(első agancsai). Ugye a szarvas és az őz két külön faj, egymástól szaporaképtelenek. Őznél a hím a bak, a nőstény a suta, a szaporulat a gida. Szarvasnál a hím a bika, a nőstény a tehén, a még nem ellett, de már ivarérett nőstény az ünő, a szaporulat a borjú.

Őz bak is, szarvas bika is minden évben leveti agancsát, majd újat növeszt. A képen látható fiatal szarvasnak még nem volt ledobni valója, és még csak most növeszti a képen alig,de látható csapjait. És hogy miért van egyedül? Vagy az anyját érte valami, vagy leszakadt a rudlitól(csapattól), mindenesetre természetes ragadozója erre felé nem igen vagyon, így nincs mitől tartania egyedül. SZóval ez egy fiatal szarvasbika.

2015. aug. 12. 13:34
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! :) Rákerestem, és a képeken visszanézett rám az, akit ott láttam.
2015. aug. 12. 15:15
 25/26 anonim válasza:
Én komoly választ irok: nőstény szarvas (másnéven ünő)
2015. aug. 18. 17:32
 26/26 anonim ***** válasza:
0%
az előző válaszolók mint hülyék, ez egy panda
2015. aug. 21. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!