Milyen állat látható a képen?
Szlovákiában láttam, de nem tudom eldönteni, hogy ez őz, vagy egy fiatal szarvas, esetleg nőstény szarvas.
Lehet meglepődsz, eddig egy jó választ láttam a sajátomén kívül. Ez egy fiatal, első agancsos szarvasbika, a szaknyelv úgy mondja, csapos bika, vagy spíszer. Még javában barkában vannak a csapjai(első agancsai). Ugye a szarvas és az őz két külön faj, egymástól szaporaképtelenek. Őznél a hím a bak, a nőstény a suta, a szaporulat a gida. Szarvasnál a hím a bika, a nőstény a tehén, a még nem ellett, de már ivarérett nőstény az ünő, a szaporulat a borjú.
Őz bak is, szarvas bika is minden évben leveti agancsát, majd újat növeszt. A képen látható fiatal szarvasnak még nem volt ledobni valója, és még csak most növeszti a képen alig,de látható csapjait. És hogy miért van egyedül? Vagy az anyját érte valami, vagy leszakadt a rudlitól(csapattól), mindenesetre természetes ragadozója erre felé nem igen vagyon, így nincs mitől tartania egyedül. SZóval ez egy fiatal szarvasbika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!