Melyik a kiszamithatatlanabb vadallat a farkas vagy a nacsmacska fele?
Én a cicára szavazok - a kutyák/farkasok aranyosak!
Amúgy sztem olyan nincs hogy ok nélkül támad egy állat. Ha ha azt mondja hogy ne gyere közelebb, (morog, vicsorít, fúj, borzolja a szőrét, stb), hát akkor ne menj közelebb.
Ha téged akar elfogyasztani, az más. De nem hallottam még olyat hogy szándékosan élelem gyanánt ejtett el embert egy vadállat...
A nagymacskák.
Azok az állatok akik társas csoportokban, falkákban élnek kialakítanak valamilyen kommunikációt egymás között és ezt alkalmazzák más állatoknál is. A farkas viselkedését, jelzéseit például egyszerű megérteni hiszen hasonló a kutyáéhoz. Nekik pontos jelzésük van minden ingerre, már csak a falka életmód miatt is. A nagymacskák magányos állatok, ezért nem sokat kommunikálnak a fajtársaikkal, így olyan sok jelzést se adnak le, nehezebb őket értelmezni.
A nagymacska fele? A hátsó fele vagy a bal fele? (Egybe kell írni a félét, de ez itt nem téma.)
Nem hiszem, hogy a farkas kiszámíthatatlan, nem arról híres.
Mindkettő nagyjából egyformán kiszámítható (vagy kiszámíthatatlan - nézőpont kérdése).
Ez a kiszámíthatóság pedig attól függ, hogy mennyit tud az állatról az, aki ki próbálja számítani a viselkedését.
Abszolút tudatlanoknak például mindkettő tökéletesen kiszámíthatatlan, míg az adott fajjal foglalkozó szakemberek elég jól meg tudják jósolni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!