Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Van-e suta őzgida?

Van-e suta őzgida?

Figyelt kérdés

2014. szept. 3. 11:55
 1/8 Andizsuzsi ***** válasza:
4%
Van. Az őzgidák suták. Mint a kölyökállatok többsége.
2014. szept. 3. 12:09
 2/8 Trafó1 ***** válasza:
100%

A szarvasfélék hímjét bikának, a nőstényt tehénnek, a szaporulatot ünő- vagy bikaborjúnak nevezzük, a második éves nőivarú egyed neve ünő. Kivétel az őz és a víziőz, amelyek hímje a bak, nősténye a suta és fiatal egyedei a bakgida és sutagida.

wikipédia

2014. szept. 3. 12:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor suta az őzgida, ha nőstény. Ellenkező esetben bakgida. Lásd előző válasz.
2014. szept. 3. 12:20
 4/8 Andizsuzsi ***** válasza:
4%

Gabica!

A suta egy jelző is lehet. Mivel a kérdésből nem derül ki, hogy a kérdező arra kíváncsi-e, hogy az őz megnevezése lehet-e suta, így én az ismert versre asszociáltam: őzgidácska, sete-suta... itt nem a nőstény őzről, hanem egy csetlő-botló ügyetlen kölyökállatról van szó.

2014. szept. 3. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

lehet, de akkor is rövid a kérdés, és így értelmezhetetlen.

Mire gondol a kérdező? Hogy van-e balkezes őz? :)

2014. szept. 3. 13:20
 6/8 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

"rövid a kérdés, és így értelmezhetetlen"

igen

Érdekes,hogy a sutáról neked a balkezesség jut eszedbe, nagyapám engem is mindig "sutázott", és jól meg is bántott, mert mifelénk ez a szó ügyetlent jelent:)

2014. szept. 3. 13:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen a kérdés feltevésekor nem nagyon gondoltam arra h most ügyetlen őz vagy megnevezes, iskolában mondtam es egyik emberke nem hitte el hogy van suta őz független attól h mire ertem de azért köszi mindenkinek :D
2014. szept. 3. 14:03
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
szívesen, bármire is gondoltatok :)
2014. szept. 3. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!