Egy medvétől, vagy egy tigristől kéne jobban tartani?
döntsd el te
itt egy medve elkapja a látogatót az állatkertben mert átmászott a korláton a figyelmeztetés ellenére hogy jobb képet csinálhasson (magának köszönheti)
https://www.youtube.com/watch?v=8wGbCNDw-m0
Itt pedig két tigris a gondozójára támad
Vannak mocsári tigrisek, azok nem félnek a víztől.
Egyébként számomra inkább a medve a "kevésbé veszélyesebb". Úgy értem a nagymacska túlságosan is mozgékonynak és hajlékonynak tűnik. Tudom, hogy a medve is tud ám ölni és támadni, de én inkább mégis őt választanám.
A tigrisek nemhogy nem félnek a víztől, hanem kifejezetten kedvelik, igen jól úsznak és vadásznak is benne. Nem egyszer fordult már elő, hogy csónakból rántottak ki embereket, akik a folyó közepén biztonságban érezték magukat.
Egyébként a helytől és a szituációtól függ, hogy melyik faj veszélyesebb ránk nézve. Alapvetően mindkét állat kerüli az embert, nem tekintenek minket zsákmánynak. A tigris esetében kivétel egy hatalmas természetvédelmi terület Indiában, a Sunderbans Nemzeti Park, ahol a bengáli tigrisek a hosszan tartó védelem hatására felismerték, hogy az emberek nem üldözik őket. Ez miatt rendkívül vakmerővé váltak, és rendszeresen vadásszák az ott halászó helyieket.
A medvék esetében akkor van gond, ha hirtelen szembetalálkozol egy bocsait terelgető anyamedvével. Ha ő veszélyben érzi a kicsinyeit, habozás nélkül támadni fog. Egyébként messziről elkerül. A másik probléma, ha rászoknak az emberek maradékaira, kukázásra, mint a szomszédban is. Ez miatt sok baleset történik.
Amit 1- es írt, a krokodil, az viszont teljesen igaz, ugyanis néhány fajuk (bordás krokodil, nílusi krokodil, stb.)az embert potenciális zsákmánynak tekinti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!