Kis sünit találtam! Szerintetek?
A sün védett állat, nem szabad befogni és bent tartani, csak kizárólag akkor, ha segítségre szorul. De ha segítségre szorul, akkor az esetek többségében csak akkor marad életben, ha a segítő ért hozzá, ismeri az igényeit, vagy pedig nagyon-nagyon gondos amatőr...
A vadonba való, a kertekben is békén kell hagyni! [link]
Aki a lakásába szeretne sünit, annak törpesünt kell vennie állatkereskedésben. [link]
Ezek úgy vannak már szoktatva, hogy nem igénylik a szabad tartást, sőt el is pusztulnának egyedül a vadonban! Aki mindenáron sünit akar, az ilyet szerezzen, és ne a vadon élőt fogja be!
Az a lehető legrosszabb ötlet volt, hogy még a pincébe is levitted! Egy pici sünnek nincs hőtermelése néhány hetes koráig, az anyja melegíti, vagy ha nem él, akkor meleg helyen kell tartani. Magasabb lenne a normális testhőmérsékletük, mint az embernek, így még az is elég kevés lett volna, ha te melegíted a testeddel! Szobahőmérsékleten is kihűl a kis sün! Hát még ha leviszed egy pincébe! A legtöbb pincében 15 fok sincs, nemhogy 35-40!
Nagy rendetlenséget is azért csinált, mert ahhoz vannak szokva, hogy sokat futkosnak táplálék után!
A macskaeledel ha nincs más, jó, a kutya kevésbé. De a konzervestől kemény fogszuvasodást kapnak!
Úgyhogy 11#-es, és mindenki más! Tartsátok távol magatokat a sünöktől, főleg ha egészségesek, mert csak ártotok nekik!
Lehet.De ez megtette.:)Folyton hozzám bújt (gondolom a testmeleg miatt) és tűrte hogy simogassam azután úgy fordult a hátára mint egy kismacsak. Simiztem a hasát és mikor abbahagytam, visszafordult és újra hozzám bújt.
De nem ez a lényeg, hanem hogy jól van és szabadon eresztik nemsoká.
Az okos volt,hogy nem hagytad ott.
Mivel nem tudod,mi lett az anyjával,a legjobb ha egy állatkertbe,vagy ilyen állatmentő-helyre leadod.
Szerintem okos döntés volt,hogy adtál neki enni,ezt jó megcsinálni,mert nem tudhatod,mikor találsz megfelelő helyet neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!