Szerintetek az oroszlán okos állatnak tekinthető?
Minden viszonyítás kérdése.
A majmoknál nem "okosabbak", de pl. a rágcsálóknál igen.
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
- Mondd, Lajos, igaz, hogy a rágcsálók a legbutábbak az egész állatvilágban?
- Igen, mókuskám, igaz...
:-D
Vicc LOL.
Na de az oroszlánra térve: szerintem életben maradnának akkor is, ha buták lennének. Elvégre is étel van, béna étel is van, azt egy hülye oroszlán is el tudja kapni...
Egyébként még sose jutott eszembe ezen gondolkodni. Úgy értem, hogy nem mindegy, okos-e, ha ötször nagyobb mint te? :D :D :D
Valamennyi eszük biztosan van!
Legeredményesebb a vadászatuk, amikor falkában vadásznak, és ami filmeket én láttam, hogy az áldozatok "tervszerű, körbekerítő" hadművelet során kerültek legkönnyebben levadászásra.
Ha valami miatt egyedül vannak, akkor valóban csak a fiatal, vagy egyébként beteg, sánta, gyenge példányokat választják ki prédaként.
persze hogy okosak, pl. a falkában vadászásra rájöttek, és én egyszer láttam olyat,
hogy volt egy olyan öreg oroszlán, aki nem tudta a fogaival elhasítani a zebra szőrénél a húsát, és egy fiatal oroszlán ugy fordította neki a zebrát, ahol nem volt szőr :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!